tiistai 19. huhtikuuta 2011

Nakkeja salaatissa Mustikoita mansikoita alprorahkassa

No nyt on niin, että neljä tuntia jumppaa yhteen menoon terassilla  on riittävä syy levätä keittiössä. Jumppa oli tietysti  lasien pesua, ei viinilasien, vaan korkeiden terassilasien, seinien ripsuamista, lattian pesua ja ruukkujen pesua. Pesu sana tuli aika moneen kertaan, mutta neljään tuntiin sitä kyllä mahtuu.
Syöminen on  välttämätöntä ja jumpatessa tulee nälkä. Siis mahdollisimman vähällä vaivalla vatsaan ruokaa oli  tämän illan menuun teema. Ostin muuten Snellmannin nakkeja, niitä joissa ei ole käytetty kamaraa. Suosittelen.

Nakkeja salaatissa
Lautasella on, pehmeää salaattia, kurkkua puolikuuna, neitsytoliiviöljyä, kevätsipulia, tomaattiviipaleita päällä oltermannijuustoa, höyrytettyä parsaa. Koottu juuri tässä järjestyksessä  huuhdottuna, revittynä, pirskoteltuna, viipaloituna ja parsakaali höyrytettynä.  Lopuksi itse pääroolissa olevat nakit höyrytettynä.
Juomana Gourmet tumma ruokaolut, jota suosittelen  makkara ja liharuokien kanssa.

Mustikoita mansikoita alprosoijarahkassa
Tämän helpommin ei jälkiruokaherkku voi enää syntyä. Jääkaapissa oli mustikoita (sulatettu pakasteesta ja jäänyt yli) ja mansikoita tuoreita (jäänyt yli). Mustikat ja paloitellut mansikat annostellaan lautasille. Luomurahka (jäänyt yli puolikas purkki) ja pikkupurkki alprosoija naturel sekoitetaan, mukaan lisätään reippaasti tomusokeria ja sekoitetaan tasaiseksi ja nostellaan marjojen viereen.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.