tiistai 12. huhtikuuta 2011

Kylmäsavumerilohta perunasalaatilla

Jokisen eväät on valmistanut todella hyvää  kylmäsavustettua merilohta. Valmistin nopean perunasalaatin Lapin puikulaperunoista. Maukkaat puikulaperunat ovat täydelliset hyvän merilohen kera. Ruoka valmistui nopeasti, joten sopii hyvin raskaan työpäivän jälkeen, kun pitää saada nopeasti ruokaa.

Kylmäsavumerilohta perunasalaatilla  kahdelle
 
150  g kylmäsavulohta
8 kpl  pienehköä puikulaperunaa
1 pieni punasipuli
suolaa, mustapippuria
3 rkl voita
1 kpl herkkukurkku
3 kpl kananmunaa
rapeaa salaattia
Keitä kananmunat. Kuori ja kuutioi perunat isohkoiksi kuutioiksi. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kuori ja silppua punasipuli pieneksi. Valuta kypsät perunat, lisää voi mukaan sulamaan, lisää sipulisilppu ja rouhaise mukaan mustapippuria. Sekoita varovasti. Pidä lämpimänä. Huuhdo ja kuivaa salaatti, asettele se tarjoilulautasella. Nosta lautasen keskelle perunasalaatti. Kuutioi herkkukurkku ja lisää salaatille.
Rullaa kylmäsavulohi ruusuiksi ja asettele vadin reunoille. Lohko kananmunat ja nostele ne salaatille. Nauti

6 kommenttia:

  1. Aivan ihana ruoka, kevättä ilmassa kun näkee perunasalaattia ja kylmäsavulohta.. nam

    VastaaPoista
  2. Siis kuva puhuu enemmän kun sata sanaa.
    Voi kumpa saisin maistaa ..

    VastaaPoista
  3. Mausteinen Manteli,
    Tämä oli tosiaan hyvää. Kylmäsavulohi ja puikulat ei parempaa voi vaatia.

    Tupu,
    Pitää ottaa taas jossain vaiheessa uusiksi, se on niin nopeaa ja helppoa.

    VastaaPoista
  4. No, nyt täytyi minunkin kokeilla hieman omanlaisena tosin. Kiitti vinkistä hyvää oli.

    VastaaPoista
  5. Tupu,
    Savulohi on niin hyvää ja salaatissa varsinkin.

    VastaaPoista
  6. Meillä syötiin tänään brunssilla tätä. Tein kolminkertaisen annoksen viidelle syöjälle. Kaikki meni, herkullista oli ja enemmänkin olisi kuulemma uponnut. :D Toimii myös uusien perunoiden kanssa aikas hyvin. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.