Tänään valmistin kevään ensimmäiset parsat. Tein sen perinteisestä tavasta poiketen eli kypsensin parsat ei keittämällä vaan paistamalla. Niin aion tehdä jatkossakin. Kun ostin kokonaisia ehjiä ahvenia, sain myös mätiä. Kalakauppias fileoi pyynnöstäni ahvenet. Paistoin mädin ja fileet. Perkkeistä keitin kalaliemen tulevaa käyttöä varten.
Kokeilin tänään saksalaista luomurahkaa ja kreikkalaista luomujogurttia yksinkertaisella tavalla jälkiruokana.
Huuhdo parsat ja katkaise kova tyvi pois. Kuori parsat. Kypsennä parsat kasarissa kannen alla rypsiöljyssä noin pari minuuttia. Ripottele pinnalle sormisuolaa.
Kastike parsalle, 2/3 osa smetanaa ja 1/3 luomujogurttia sekä ripaukset mustapippuria, suolaa ja sokeria sekoitetaan.
Ahvenen mäti, poista mädistä kalvot. Pilko punasipulia pieniksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla ja kuullota sipulisilppua pari minuuttia. Lisää mäti ja kypsennä noin minuutti. Mausta sormisuolalla.
Ahvenen fileet, paista fileet molemmin puolin voissa. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella (mauste/musta).
Peruna, kuori ja viipaloi perunat. Mausta suolalla ja lisää höyrystinastiaan tilkka vettä. Kypsennä höyryttämällä mikrossa.
Kokoa näistä aterian osasista annokset.
perjantai 15. huhtikuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihana ateria! Minäkin olen enemmän paistanut parsaa,grillipannulla,ja se on ollut hyvää:)
VastaaPoistaYaelian,
VastaaPoistaMeillä tykättiin myös. Ahven sopii hyvin parsan kanssa
Voi hitsi, nyt tuli nälkä!
VastaaPoistaKalaa on jääkaapissa, huomenna tehhään! Namksis..
Anna,
VastaaPoistaKalapäivät ovat aina herkullisia.