maanantai 18. huhtikuuta 2011

Avokado-katkarapusalaatti

Päivällä kävin syömässä ulkona tukevan lounaan. Parasta siinä oli salaattipöytä, ja kuten aina näissä lounaissa lämmin  ruoka on mössömäistä ja seisonutta.  Illalliseksi päätin valmistaa salaatin, hyvän ja mehukkaan kuin hyvittääkseni päivän lounaspettymyksen.
Kaikki ainekset olivat kaapeissa valmiina, keräsin ne työpöydälle ja siitä se alkoi salaatin kulku vadille.

Avokado-katkarapusalaatti

salanovasalaattia
1 avokado
1 ps (180 g) isoja katkarapuja
1/2 kurkku
1 herkkukurkku
rucolaa
1 tomaatti
mansikoita
auringonkukkaversoja
Kastike
!/2 dl smetanaa
1/2 dl turkkilaista luomujogurttia
paprikajauhetta, chiliä, mustapippuria, sokeria
Ota katkaravut pakasteesta sulamaan huoneenlämpöön. noin tunti ennen niiden valmistamista.
Huuhtele  ja kuivaa salanova ja rucolat. Levitä salanova salaattivadille. Kuori ja lohko avokado ja levitä salanovalle. Kuori kurkku ja kuutioi, kuutioi herkkukurkku. Laita ne sekoituskulhoon. Lisää mukaan rucola ja  sulaneet, valutetut katkaravut.
Sekoita kastikkeen ainekset. Lisää mausteita varovasti, maista välillä, jotta saat  oikean vahvuuden. Sekoita kastike katkarapuseoksen joukkoon. Lisää seos salaattivadille.
Nostele salaatin pinnalle tomaattilohkoja, mansikkalohkoja, rucolaa ja auringonkukkaversoja.
Nauti paahtoleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.