sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Halloumi-juustosalaatti + pihvi

Kauppahallin lihamestarin leikkaamat sisäpaistipihvit paistoin tänään. Halloumijuusto tuli myös käytettyä, valmistin halloumisalaatin  eikä pihvin seuraksi muuta tarvittu. Täyteläistä ruokaa. Jälkiruuaksi sopivat hyvin mehukkaat israelilaiset appelsiinit.

Halloumi-juustosalaatti + pihvi
suomalaista pehmeää keräsalaattia
1 pieni punasipuli
pala kurkkua
puolikas punainen paprika
1 pkt halloumijuustoa
1 tomaatti
vihreitä oliiveja
villirucolaa

kastike:
juoksevaa hunajaa
vaaleaa balsamicoa
kuivattua rosmariinia
Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi se sopivaksi ja asettele tarjoilukulhoon. Silppua punasipuli ja ripottele salaatille. Sekoita kastike 2/3 hunajaa, 1/3 balsamicoa sekä rosmariinia. Pirskottele kastike salaatille. Kuori kurkku, halkaise, poista siemenet ja viipaloi salaatille. Kuutioi halloumilevy ja paista öljytilkassa, ripauta hieman hunajaa mukaan.. Jäähdytä. Suikaloi paprika ja kuullota pannulla pehmeäksi. Nostele paprikasuikaleet ja halloumi salaatille. Valuta oliivit ja lohko tomaatti, lisää ne salaattiin. Lopuksi levitä pinnalle villirucolaa.
Pihvi naudan sisäpaistista. Ota pihvit  huoneen lämpöön hyvissä ajoin. Voitele rypsiöljyllä ja mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Paista pihvit nokareessa voita noin pari minuuttia per puoli.  Kaada pannulle tilkka kermaa ja jätä pihvit pannulle miedolle lämmölle hetkeksi hautumaan.
Seuraavaksi on aika nauttia ateria.

4 kommenttia:

  1. tuo halloumi-juusto on aika suolaista, laitatko sinä sen sellaisenaan, vai liotatko vähän?
    Muuten se olisi niin hyvää, mutta mulle tuo suola tökkii..

    VastaaPoista
  2. Tuija,
    Nyt en liottanut ja oikeastaan paistettaessa suolakin väheni karkaavan nesteen mukana.
    Salaatissa halloumi on parasta, muut raaka-aineet neutralisoivat suolaa.

    VastaaPoista
  3. Täytyy taas yrittää tehdä tuota salaattia viikonloppuna, mua harmittaa kun sen meidän rempan takia kaikki kalusteet on terassilla ja tietenkin grillin edessä, ettei vaan vahigossakaan pääse viikonloppuna grillaamaan.
    No kerkeehän tuota...

    Sulla on Arleena, ihania reseptejä täällä, tykkään näistä kovasti.

    VastaaPoista
  4. Tuija,
    Kiitos tunnustuksesta.
    Salaatit onnistuvat hyvin, jos grillille ei pääse.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.