Perunakeitto pekonilla ja rucolalla 2-3 annosta
3 isoa perunaa kuutioina
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
rypsiöljyä
mustapippuria, kanelia, timjamia
1/2 l kasvislientä fondista
1 omena karkeana raasteena
150 g sulatejuustoa koskenlaskija voimakas
150 g pekonia pieninä kuutioina
2 valkosipulinkynttä murskattuna
rypsiöljyä
mustapippuria, kanelia, timjamia
1/2 l kasvislientä fondista
1 omena karkeana raasteena
150 g sulatejuustoa koskenlaskija voimakas
150 g pekonia pieninä kuutioina
suolaa
villirucolaa
Kuori ja kuutioi perunat, silppua sipuli ja murskaa valkosipulit. Kuullota juurekset rypsiöljyssä ja lisää mukaan mausteet. Keitä kypsäksi kasvisliemessä. Soseuta tasaiseksi. Lisää mukaan omenaraaste ja juusto kuutioituna. Anna juuston sulaa. Kuutioi pekoni pieneksi ja ruskista rapeaksi pannulla, ripauta hieman suolaa. Tarjoa pekoni erikseen, se nostetaan annoslautasille keiton pinnalle. Lisää annoslautasille vielä villirucolaa. Pekonin voi halutessa jättää pois ja lisätä rucolan määrää.
villirucolaa
Kuori ja kuutioi perunat, silppua sipuli ja murskaa valkosipulit. Kuullota juurekset rypsiöljyssä ja lisää mukaan mausteet. Keitä kypsäksi kasvisliemessä. Soseuta tasaiseksi. Lisää mukaan omenaraaste ja juusto kuutioituna. Anna juuston sulaa. Kuutioi pekoni pieneksi ja ruskista rapeaksi pannulla, ripauta hieman suolaa. Tarjoa pekoni erikseen, se nostetaan annoslautasille keiton pinnalle. Lisää annoslautasille vielä villirucolaa. Pekonin voi halutessa jättää pois ja lisätä rucolan määrää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.