perjantai 8. huhtikuuta 2011

Perunakeitto pekonilla ja rucolalla

Sain Tupun blogista kimmokkeen tälle keitolle. Muuntelin hieman sitä kaappieni sisällön sanelemana. Keitosta tuli hyvää. Pekonin voi jättää kokonaan pois, jos haluaa ja rucolaa lisäämällä keitto on kasviskeitto. Käytin nyt sekä pekonia että rucolaa.

Perunakeitto pekonilla ja rucolalla 2-3 annosta

3 isoa perunaa kuutioina
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
rypsiöljyä
mustapippuria, kanelia, timjamia
1/2 l kasvislientä fondista
1 omena karkeana raasteena
150 g sulatejuustoa koskenlaskija voimakas
150 g pekonia pieninä kuutioina
suolaa
villirucolaa
Kuori ja kuutioi perunat, silppua sipuli ja murskaa valkosipulit. Kuullota juurekset rypsiöljyssä ja lisää mukaan mausteet. Keitä kypsäksi kasvisliemessä. Soseuta tasaiseksi. Lisää mukaan omenaraaste ja juusto kuutioituna. Anna juuston sulaa. Kuutioi pekoni pieneksi ja ruskista rapeaksi pannulla, ripauta hieman suolaa. Tarjoa pekoni erikseen, se nostetaan annoslautasille keiton pinnalle. Lisää annoslautasille vielä villirucolaa. Pekonin voi halutessa jättää pois ja lisätä rucolan määrää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.