torstai 7. huhtikuuta 2011

Punajuuri-bulgursalaatti Riisi-mansikkatrifle

Punajuurien maku on tähän vuodenaikaan jo hiukan laimentunut. Ostan niitä kuitenkin silloin tällöin, koska ne ovat hyvää kasvisruokana. Tänään valmistin ateriasalaatin, johon sopi vuohenjuusto hyvin. Rakastan vuohenjuustoa, joka on hyvä pari punajuurelle. Bulgur syntyi ohrasuurinoista, sekin sopii tähän kokonaisuuteen hyvin.
Jälkiruoka on tuttuakin tutumpi. Kypsennän riisipuuroa uunissa sen verran paljon, että saan siitä herkullisen jälkiruuan myöhemmin. Jääkaappikylmä riisipuuro kermalla notkistettuna on paljon parempaa kuin yhdeksällä E-merkinnällä varustettu jäätelö. Totesin sen taas tänään.   

Punajuuri-bulgursalaatti

1 dl ohrasuurimoita, vettä ja suolaa kypsennetään pakkauksen ohjeen mukaan ( 8 minuuttia)
4 keskikokoista punajuurta keitettynä
1 pieni punasipuli pilkottuna
1 omena karkeana raasteena
kastike
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa vaalea
mustapippuria, timjamia, suolaa, sokeria
-
rapeaa salaattia
villirucolaa
150 g vuohenjuustoa kuutioina
Keitä punajuuret kypsiksi ja jäähdytä. Kuori ja suikaloi ne. Pilko punasipuli pieneksi .Sekoita kastike mausteineen.  Sekoita punajuuri, punasipuli keskenään ja lisää joukkoon kastike sekoittaen. Keitä bulgur valmiiksi ja jäähdytä. Sekoita se punajuuriseokseen. Raasta kuorittu omena karkeaksi raasteeksi ja sekoita salaattiin. Kokoa salaatti. Levitä kulhon reunoille rapeaa salaattia ja nostele keskelle punajuurisalaatti. Kuori vuohenjuusto ja kuutioi se. Levitä kuutiot punajuurisalaatille. Lisää lopuksi päälle villirucolaa.

Riisi-mansikkatrifle
Ota riisipuuro jääkaapista. Notkista se kermatilkalla. Sulata pakastemansikat. Annostele jälkiruokamaljoihin kerroksittain riisipuuroa ja mansikoita. Nostele lopuksi pinnalle muutama mansikka. Nauti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.