perjantai 18. helmikuuta 2011

Nieriäfileet kevätsipulikastikeella, Luumuinen valkosuklaalimerahka

Ostin islantilaista nieriää tänään.  Se ei ollut ihan niin hyvää kuin Saimaan rautu, mutta nieriä on parempaa kuin lohi mielestäni. Valmistin fileistä ruuan hyvin yksinkertaisella tavalla ja lopputulos oli todella hyvää.  Höyrytin viipaleperunat ja ripottelin perunoille rypsiöljyä. Jostain syystä rypsiöljy sopii hyvin perunoille ja  juureksille.  Se korostaa perunan maun esiin. Samaa voin sanoa paprikajauheesta, se on perunalle hyvin sopiva mauste.
Ajattelin keittää perinteistä luumukiisseliä. Kun maistoin pehmeitä mehukkaita kuivattuja luumuja, en raskinutkaan keittää niitä. Pilkoin niitä valkosuklaa-limerahkan joukkoon  

Paistetut nieriäfileet, kevätsipulikastike ja höyrytetyt viipaleperunat
Noin 500 g nieriäfilee otetaan jääkaapista  puoli tuntia ennen valmistamista. Maustetaan suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Filee leikataan neljään osaan. Kuumennetaan pannulla 30 g voinokare pähkinäiseksi. Paistetaan fileet, ensin nahkapuolelta, käännetään. Paistamiseen kuluu aikaa noin 5 minuuttia.
Kastike. Muutama kevätsipuli pilkotaan varsineen. Sulatetaan voi kattilassa ja sekoita joukkoon kevätsipulit. Ripauta mukaan vähän suolaa ja anna kiehahtaa. Pyöristä makua kermatilkalla.
Viipaleperunat. Kuori ja viipaloi perunat. Nosta perunat höyrystinastiaan, ripottele perunoille rypsiöljyä, suolaa ja paprikajauhetta. Sekoita. Lisää pieni tilkka vettä. Höyrytä joko uunissa tai mikrossa.

Luumuinen valkosuklaalimerahka

Sekoita valkosuklaalimerahka-purkilliseen hieman kermaa. Pilko mukaan kuivattua luumua. Annostele.

3 kommenttia:

  1. Nieriä onkin ihana kala,ja viime kesänä söin sitä Tertin kartanossa,oi sitä ihanuutta! Herkullinen näköinen on kalasi!

    VastaaPoista
  2. Nieriä on lempikalani - meillä oli häissä sitä. Voi vitsit, pitäisikin tehdä sitä piiitkästä aikaa. Sinulla on oikein herkkumenu siellä ollut kun luumukin on yksi kestosuosikeistani jälkkäreissä.

    VastaaPoista
  3. Yaelian,
    Nieriästä pidän myös. Aikaisemmin tuli ostettua lohta punaisena kalana, onneksi nyt saa nieriää.

    Mausteinen Manteli,
    Teillä oli herkkuruokaa häissä. Voisin kuvitella, että hääpäivän nieriä toistuisi häiden vuosipäivänä. On se hyvää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.