perjantai 11. helmikuuta 2011

Katkarapusalaatti

Päivällä käytiin syömässä tukeva lounas. Se oli vain Ikean 10 lihapullan annos. Mutta tarpeeksi täyttävää, kun nautimme  jälkiruuaksi Ikean klassista omenapiirakkaa pehmytjäätelöllä kahvin kera. Ensin ajattelin, että kahvi korvaisi illallisen, mutta lopulta piti kuitenkin ruokaisa salaatti pyöräyttää. Katkarapuja oli sopivasti pakasteessa ja olin ostanut sopivan kypsiä avokadoja. Siitä tämä sitten lähti.

Katkarapusalaatti

salaattia, friseetä ja pehmeää lehtisalaattia
pala kurkkua
kevätsipulia
kirsikkatomaatteja
appelsiini
avokadoa
katkarapuja
Huuhtele ja kuivaa salaatit. Revi ne salaattivadin pohjalle. Huuhtele ja pilko kevätsipuli vihreine varsineen salaatinlehdille. Kuori kurkkua ja viipaloi puolikuun muotoisiksi. Puolita kirsikkatomaatit.  Kuori appelsiini veitsellä niin, että valkoinen osa lähtee kokonaan pois., pilko paloiksi. Halkaise avokadot, poista kivi, kuori ja viipaloi. Voit pirskottaa hieman sitruunaa avokadon palasille etteivät ne tummu. Sekoita salaattipedin joukkoon kurkut, tomaatit, appelsiinit. Levitä avokadoviipaleet reunoille.  Katkaravut olet jo nostanut hyvissä ajoin huoneenlämpöön sulamaan. Valuta sulaneet katkat nopeasti kylmän vesihanan alla. Anna kuivahtaa tai kuivaa talouspaperiin. Nosta katkaravut keoksi salaatin keskelle.

Kastike.  1 1/2 dl turkkilaista jogurttia, 1 tl sitruunapippuria, 1 tl paprikajauhetta, ripaus rosepippuria, 2 tl sokeria, 1 tl kurkumaa ja 1 tl sitruunamehua (puristettua). Sekoita kastike tasaiseksi ja nosta tarjolle erikseen. Kastiketta nostetaan annoslautasille salaatin päälle.
Nauti, halutessasi voit taittaa patonkia aterialle. Meillä syötiin pelkkää salaattia. Avokado on hyvin täyttävää.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.