lauantai 1. tammikuuta 2011

Sisäpaistipihvit, lohkoperunat ja selleri-omenasalaatti

Vuoden viimeisen päivän illallinen oli klassinen ja konstailematon. Pihvejä oli toivottu ja sen toivomuksen täytin.
Kauppahallin R. Jokisen naudan sisäpaistista leikatut pihvit olivat jo nuijimalla esikäsitelty ja siitä oli helppo jatkaa hyvään lopputulokseen. Hyvä kastike yleensä kruunaa lopputuloksen, niin nytkin.
Selleri-omenasalaatti sopii pihviaterialle lisukkeena ja lohkoperunat  myös.
Jälkiruokana oli päärynä-aprikoositorttu, se on edellisessä postauksessa.

Sisäpaistipihvit, lohkoperunat ja selleri-omenasalaatti

Ota pihvit vähintään puoli tuntia ennen paistamista huoneen lämpöön. Sulata nokare voita pannulla kullankeltaiseksi. Nosta pannulle kerrallaan vain kaksi pihviä. Mausta pihvin esiin jäävä puoli suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä pihviä (ei aivan täydellä kuumuudella) noin pari minuuttia ja käännä. Mausta nyt myös kypsynyt puoli. Kypsennys samoin pari minuuttia.
Nosta pihvit laakeaan kasariin sitä mukaa kun olet ne kypsentänyt. Pidä kasarin alla mieto lämpö. Huuhtele lopuksi pannu siivilän läpi astiaan ja puhdista pannu. Kaada paistoliemi takaisin pannuun ja lisää sinne lihaliemifondi. Kiehauta.  Suurusta liemi maissijauhoilla ja kaada kasariin pihvien joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla hetki. Lisää kastikkeen joukkoon kermaa, tarkista maku.

Lohkoperunat

Lohko kuoritut perunat ja nosta ne voideltuun uunivuokaan. Ripottele lohkoille rypsiöljyä, ruususuolaa ja paprikajauhetta. Sekoita. Kypsennä noin 30-40 minuuttia uunissa 200-asteessa.

Selleri-omenasalaatti

Kuori selleri ja omena. Pilko tikuiksi. Ripottele niille puristettua sitruunamehua. Sekoita. Sekoita kastikkeeksi maustamatonta turkkilaista jogurttia (2/3) ja smetanaa (1/3) , dijonsinappia,  mustapippuria, suolaa ripaus ja samoin sokeria. Sekoita ja tarkista maku. Sekoita kastike selleri-omenaseokseen.

6 kommenttia:

  1. Tuota salaattia on kyllä kokeiltava!:)

    VastaaPoista
  2. MouMou,
    Se on minusta hyvää. En pidä majoneesipohjaisista kastikkeista,
    joten kehittelin jogurtti-smetanakastikkeen ja se on just nappiin myös tässä salaatissa.

    VastaaPoista
  3. Waldorfin salaatti on ikisuosikkejani ja sopii juuri uudenvuoden juhlintaan. Miksi en muistanut itse sitä!

    VastaaPoista
  4. Katriina,
    Minustakin se voittaa perunasalaatin, jota tosin meillä myös oli iltamyöhällä

    VastaaPoista
  5. Pihvi ja lohkoperunat on vaan niin hyvää. Pitääkin tehdä kohta tällaista on nimittäin jäänyt pihvin paistelu vähemmälle..

    VastaaPoista
  6. Mausteinen manteli,
    On hyvää, meillä tuli heti toivomus, että tätä pitää uusia suht pian.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.