lauantai 8. tammikuuta 2011

Vihreänpunainen salaatti, punajuuret vuohenjuustolla, omenahyve

Tänään aloitettiin salaatilla, jatkettiin uunipunajuurilla ja ateriointi päätettiin omenahyveeseen. Kypsentämiseen tarvitsin vain uunia. En selittele nyt enempää, kuvat kertovat lähes kaiken.

Vihreänpunainen salaatti
Frisee, purjosuikaleita, makeaa punaista suippopaprikaa, uunissa kypsytettyjä kirsikkatomaatin puolikkaita. Kastike se klassikkoni, vinaigrette. Maalaisleipää.

Uunipunajuuret ja vuohenjuustoa

Pestyt luomupunajuuret merisuolapedillä menossa tunniksi 200-asteiseen uuniin.
Kypsät kuoritut ja paloitellut punajuuret, paloiteltua vuohenmaitojuustoa ja paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä.

Omenahyve

Juuri uunista otettu. Pohjalla kolme isoa omenaa kuorittuna ja paloiteltuna, ripaus sitruunamehua. Päällä murutaikina, 100 g voita/margariinia, 1 1/2 dl sokeria, 2 dl vehnäjauhoja ja 1 kananmuna. sekoitettu murumaiseksi. Levitetty omenoille. Päällä kanelia ja mantelilastuja. Uunissa 200-asteessa puoli tuntia.

Nautitaan kermavaahdon kera

5 kommenttia:

  1. Siinäpä ateria minun mieleeni! Ei mikään kädenkäänteessä valmistuva, vaan slow foodia ja hyviä makuja. Tällaisesta tuli varmasti hyvälle mielellekin:)

    VastaaPoista
  2. Ah miten herkullinen uusi blogituttavuus! Taytyykin pika puoliin palata tutkimaan lisaa resepteja, jo ensi vilkaisulla loysin monta "to do" -listalle yltanytta:-)

    Mervi

    VastaaPoista
  3. Katriina,
    Ateria oli mainio, punajuuri ja vuohenjuusto ovat niin kyviä keskenään ja ne siemenet ja pähkinät.
    Omenahyvettä en ole muistanut laittaa piiitkään aikaan ja nyt maistui. Pitää tehdä uusiksi aika pian.

    Mervi,
    Kiitos käynnistä ja kommentoinnista. Tervetuloa uudelleen.
    Pistäydyn blogissasi.

    VastaaPoista
  4. Punajuuret vuohenjuustolla on kyllä tosi herkullinen kombinaatio!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.