tiistai 18. tammikuuta 2011

Savustettu hunajalohi

Keittiökaappien siivouksen yhteydessä löysin Sinituotteen savustuspussin. Otin sen tänään käyttöön ja savustin merilohta. Olisihan siinä voinut savustaa vaikka possunfileet tai broilerinkoivet, mutta kala tuntui  sopivalta ruokalistalle tänään. Helposti savupussissa lohi kypsyikin. Laitoin pussiin mukaan vielä porkkanasoiroja.

Savustettu hunajalohi

Käänsin uunin 245-asteeseen. Otin 650 g painavan merilohen pyrstöpään huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta. Pyyhin fileen kuivaksi. Levitin lihapuolelle 4 rkl hunajaa.  Lohi pussiin nahkapuoli alaspäin.
Leikkasin porkkanat pituussuunnassa soiroiksi ja ripottelin porkkanoille hunajaa ja sujautin lohen viereen pussiin.
Pussin suu tiiviisti kiinni. Pussi uunipellille ja uuniin. Ensin 245-asteessa  15 minuuttia, sen jälkeen lämpö lasketaan 200-asteeseen ja lohi saa kypsyä vielä 15 minuuttia.
Annoin jäähtyä suljettuna noin 5 minuuttia. Sen jälkeen leikkasin pussin auki ja ripottelin hienoa merisuolaa pintaan ja muutaman minuutin odotus.
Kastikkeeksi turkkilaista jogurttia, jonka maustoin mustapippurilla ja dijonsinapilla sekä ripauksella sokeria
Lisukkeeksi keitin kuorineen puikulaperunoita. Sekoitin salaatin, johon viipaloin mukaan tuoretta luumua. Hunajaporkkanat kypsyivät uunissa.
Lohi oli täysin kypsää, se olisi voinut olla uunissa 5 minuuttia vähemmän. Savunmaku oli mieto, mutta se maistui kyllä lohessa. Seuraavaksi kokeilen broileria.  

2 kommenttia:

  1. Sulla riittää energiaa tarjota joka ruualla salaattia.. itse menen kyllä viikolla monesti sieltä mistä aita on matalin ja harmi niin. Hyvältä näyttää taas lohi savustuspussista.

    VastaaPoista
  2. Mausteinen Manteli,
    Salaatin teko on itseasiassa se lyhyin ja helpoin osa ateriaa.
    Pientä pilkkomista, huuhtelua ja kastikkeen teen lasissa täsmä annoksen. Siinä on helppo lusikalla sekoittaa öljypohjainen salaattitilkka sopivan sakeaksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.