sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Juustorisotto

Uudenvuoden aattoillan juustotarjottimelta jäi juustoja. Hyödynsin juustoja risottoon ja valmistin tukevan risoton. Risotto ei kaivannut seurakseen muuta kuin salaattia. Juomaksi sopi hyvin valkoviini, sitäkin oli jäänyt sopivasti puolikas pullon verran.
Käytin risottoon hollantilaista miedohkoa puolikovaa, lehmänmaidosta valmistettua goudaa, rasvaprosentteja 35 %, sveitsiläistä  kovaa, lehmänmaidosta valmistettua  ja voimakkaan makuista appenzelleriä sekä miedohkoa, homeella kypsytettyä lehmänmaitojuustoa cammembertia, jonka rasvaprosentti on 22.
Juustojen ansiosta risottoon ei tarvitse käyttää suolaa.

Juustorisotto kahdelle

2 pientä salottisipulia
voita ja rypsiöljyä
2 dl pitkäjyväistä risottoriisiä
vajaa 1 dl valkoviiniä
5 dl kanalientä, käytin lisäaineetonta Knorrin fondipalaa
n 100-120 g goudaa, appenzelleriä, camembertia pieninä paloina
mustapippuria
Pilko salottisipulit silpuksi. Kuumenna pannulla nokare voita ja tilkka rypsiöljyä. Lisää sipulit ja kuullota niitä miedohkolla lämmöllä nelisen minuuttia. Lisää riisit ja kuullota, nosta hieman lämpöä. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Jatka riisin kypsentämistä lisäämällä kanalientä vähän kerrassaan sekoittamalla. Loppuvaiheessa lisää pieniksi paloitellut  juustot muutamassa erässä ja anna niiden sulaa risoton joukkoon. Lopuksi sekoita sopivasti kypsynyt risotto kiiltävän sileäksi ja ripottele joukkoon mustapippuria.
Tarjosin riisin rapean friseesalaatin kera, mukana oli myös rucolaa. Juomaksi sopii kuivahko valkoviini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.