tiistai 25. tammikuuta 2011

Lohi-kasvispasta

Aikomukseni oli valmistaa madefileistä ruokaa tänään, mutta marketissa ei ollut madetta. Yritän saada sitä viikonlopuksi. Ostin kirjolohifilettä ja valmistin pastan. Valmistin kastikkeen pastalle ja kypsensin kirjolohifileepalat erikseen. Maittavaa tästä tuli, kannattaa kokeilla.

Lohi-kasvispasta
300 g kirjolohta fileenä
tagliatellepastaa
1 sipuli hienonnettuna
1 porkkana suikaleina
rypsiöljyä
1 1/2 dl kasvislientä
suolaa, mustapippuria, basilikaa
1 prk (120g) smetanaa
1/2 kurkku kuutioina
juustoraastetta
Hienonna sipuli ja kuullota rypsiöljyssä. Kuori ja suikaloi porkkana kuorimaveitsellä. Lisää se pannulle ja kuullota sipulin kera noin 3 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja mausteet. Anna hautua viitisen minuuttia.
Keitä pasta al denteksi. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa filee suorakaidepaloiksi. Kypsennä (n3 min) fileepalat pannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kuori kurkku, halkaise ja poista siemenet. Kuutioi kurkku. Sekoita smetana kastikeseoksen joukkoon ja lisää mukaan kurkkukuutiot. Kuumenna ja anna kiehahtaa 2 minuuttia. Valuta pasta ja kaada kastike pastan joukkoon. Annostele lautasille. Nosta päälle lohisuikaleet. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Nauti.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.