Suklainen mokkatorttu
Pohja
2,5 dl sokeria
2,5 dl jauhoja
2,5 dl sokeria
2,5 dl jauhoja
1 tl vaniljasokeria
vajaa tl ruokasoodaa
--
1/2 tl suolaa
1 1/4 dl vettä
100 g voita tai margariinia
2 rkl kaakaojauhoa
--
1/2 dl vahvaa kahvia
1 kananmuna
Sekoita kuivat aineet, sokerit, jauhot ja ruokasooda. Kiehauta nestemäiset, vesi, voi, suola ja kaakaojauho. Yhdistä nesteseos kuiviin aineksiin. Lisää mukaan sekoittaen kahvi. Sekoita lopuksi jäähtyneeseen taikinaan kananmuna. Levitä taikina voidellulle vuoalle. Kypsennä pohja 200-asteessa 20 minuuttia.
vajaa tl ruokasoodaa
--
1/2 tl suolaa
1 1/4 dl vettä
100 g voita tai margariinia
2 rkl kaakaojauhoa
--
1/2 dl vahvaa kahvia
1 kananmuna
Sekoita kuivat aineet, sokerit, jauhot ja ruokasooda. Kiehauta nestemäiset, vesi, voi, suola ja kaakaojauho. Yhdistä nesteseos kuiviin aineksiin. Lisää mukaan sekoittaen kahvi. Sekoita lopuksi jäähtyneeseen taikinaan kananmuna. Levitä taikina voidellulle vuoalle. Kypsennä pohja 200-asteessa 20 minuuttia.
Kuorrutus
200 g tuorejuustoa, maustamaton Philadelpia
1,5 dl suklaatomusokeria tai sekoita kaakaojauhoa valkoiseen
1 tl vaniljasokeria
2 rkl puristettua sitruunamehua
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi.
Levitä kuorrutus hieman jäähtyneelle pohjalle. Levitin kuorrutuksen harjanteiseksi, jotta pinnasta tuli elävä. Ripottele kuorrutuksen uriin nonpparelleja. Leikkaa annospaloiksi lautasille.
1,5 dl suklaatomusokeria tai sekoita kaakaojauhoa valkoiseen
1 tl vaniljasokeria
2 rkl puristettua sitruunamehua
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi.
Levitä kuorrutus hieman jäähtyneelle pohjalle. Levitin kuorrutuksen harjanteiseksi, jotta pinnasta tuli elävä. Ripottele kuorrutuksen uriin nonpparelleja. Leikkaa annospaloiksi lautasille.
Aina varma hitti. Hieman muunneltunakin. Voi että, pitääkö mun alkaa heti huomenna leipomaan.. Siltä nyt vaikuttaa. ;D
VastaaPoistaSooloilija,
VastaaPoistaTämä on nyt helppo leivottava, ei tarvitse vaahdotella. Ja kuorrutuksen kohdalla saa irrotella vapaasti.
Tuorejuustokuorrutus kuulostaa ja näyttää hyvältä vaihtoehdolta, en ole moista ennen kokeillut. Tätä täytyy kokeilla kun iskee leipomisvimma.
VastaaPoistaanonyymi,
VastaaPoistaKannatta kokeilla, on hyvää.