Testasin City-Marketin makkaravalikoimia, etsin luomumakkaroita. Ensin kävin nakkihyllyt läpi. Hyllyn kyljessä luki Pajuniemen luomunakit, mutta hyllylokero oli tyhjä, ei ainuttakaan nakkipussia jäljellä. Seuraavaksi etsin luomua lenkkimakkaraosastolta. Olin jo menettää toivoni, kunnes pysähdyin. Löysin Helsingin Makkaratehtaan lisäaineettomat Vihreä Lenkki-makkarat. Niitä oli tasan kolme pakettia jäljellä. Otin yhden ja siitä on tänään keitetty makkarakeitto. Lenkissä on lihapitoisuus 75%, rasvaa 20%. Valmistaja on Perniön Liha Oy Salo
Löysin vielä Pajuniemen Luomusaunalenkkiä, niitäkin oli jäljellä vain kaksi.
Ostettaisiinkohan näitä lisäaineettomia ja luomumakkaroita enemmän, jos niitä olisi saatavilla. Luulisin että kyllä.
Makkarakeitto
n 350 g lisäaineeton Vihreä Lenkki
5 perunaa
1l lihalientä fondikuutiosta + tilkka kasvisliemifondia
2 porkkanaa
pala lanttua
pala juuriselleriä
1 sipuli
suolaa, paprikajauhetta
rypsiöljyä
Kuori juurekset. Lohko ne pienehköiksi. Kiehauta lihaliemi ja nosta sinne perunalohkot kypsymään.Silppua sipuli ja kuullota rypsiöljyssä muutama minuutti, lisää mukaan paprikajauhe. Lisää pannulle juureslohkot, porkkana, selleri, lanttu, jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää juurekset ja sipulisilppu pannulta kattilaan. Anna kiehua hiljakseen. Paloittele kuorittu lenkkimakkara ja ruskista palat pannulla kevyesti. Kun juurekset ovat lähes kypsiä, lisää joukkoon makkara. Anna kiehua hetki. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Oli muuten hyvää.
Nämä lapsuuden herkut on ihana aina välillä kaivaa omaankin ruokapöytään. Varmasti oli herkkua vielä luomulenkistä :)
VastaaPoistaMausteinen Manteli,
VastaaPoistaOi tämä makkarakeitto oli hyvää. Se tulee useammin keittolistalle
Meillä makkarasoppaa syödään aika useinkin. Emme käytä ollenkaan perunaa, mutta laitan keittoon tomaattipyrettä ja reilusti viipaloitua ja kuullotettua sipulia. Maistuu vielä paremmalta.
VastaaPoistaKun me olemme sieni-ihmisiä, niin makkarakeittokin sisältää aina vähän kuivattua sientä... niin kuin melkein kaikki muukin.
VastaaPoistaTiina,
VastaaPoistaMeillä taas ei makkarakeittoon saanut sekoittaa tomaattipyrettä eikä -sosetta. Perinteistä ja selkeää, mutta niin hyvää tämäkin.
mm,
Sienet ovat mieluisia meilläkin, mutta kuivatut on jo syöty. Saahan niitä onneksi kaupasta.