keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Silakat voissa paistaen

Kestävästi kalastettua kalaa on aiempaa paremmin saatavilla, kertoi Helsingin Sanomat tänään.
WWF:n mukaan paras tae kalan pyydystyksestä ekologisesti kestävällä tavalla  on MSC-merkintä. Suomesta voi nyt ostaa 13 eri kalalajia, joilla on MSC-sertifiointi. Myös viljellyt kalat ovat saamassa oman sertifikaattinsa.
Näin kertoo HS:n artikkelissa WWF Suomen meriohjelman päällikkö Sampsa Wilhunen.
Jopa 75 % Suomessa syödystä kalasta on ulkomaista. Luulisin, että norjalaisella merilohella on tässä  määrässä suuri osuus. Kalaoppaassa on suositus 56 kalalajista, jotka on ryhmitelty vihreisiin, keltaisiin ja  vältettävään punaisiin lajeihin.Vihreisiin kuuluvista suositellaan kotimaista haukea, kotimaista Selkämereltä kalastettua silakkaa sekä suomalaisia kuhaa ja ahventa.
Tänään ostin kokonaisia silakoita ja valmistin niistä erittäin yksinkertaista, mutta maistuvaa ruokaa.  Yksinkertainen ruoka on gurmeeta, kun se on valmistettu hyvistä raaka-aineista ja raaka-aineeseen sopivalla tavalla.

Silakat voissa paistaen 
Perkasin ehjistä silakoista päät ja sisälmykset pois, huuhtelin nopeasti kylmällä vedellä. Pannulle iso nokare voita, se saa sulaa ei aivan täydellä teholla pähkinäisen tuoksuvaksi. Ruisjauhoihin sekoitetaan ruususuolaa ja rouhittua valkopippuria. Silkat kieritellään molemmin puolin jauhoissa ja paistetaan kullanruskeiksi.
Nautitaan perunamuusin ja salaatin kera. 
Perunasurvimella muusattuihin perunoihin lisätään hieman keitinlientä ja kermaa. Sekoitetaan kevyesti. Salaatissa oli rapeaa friseetä, makeaa paprikaa, kesäkurpitsaa ja kastikkeena oliiviöljy-sitruunakastike.

Jälkiruuaksi sopi hyvin mehukas espanjalainen appelsiini naturelina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.