Jauhelihapihvit
Valmista pihvitaikina, 600 g pihvikarjan vähärasvaista jauhelihaa, 2 tl ruususuolaa, 2 tl maustepippuria, 1 kananmuna, 3 rkl ranskankermaa, johon on sekoitettu 1 rkl polentajauhoja. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Käytän jauhelihan maustamiseen aina maustepippuria ei siis mustapippuria.
Muotoile pihveiksi, pyörittelin 8 kpl 75 grammaista pihviä. Laita rypsiöljyä pannulle kuumenemaan, lisää öljyyn reippaasti paprikajauhetta ja chilijauhetta. Sekoita keskilämmöllä tasaiseksi mausteseoksesksi. Paista pihvit mausteöljyseoksessa kypsiksi noin 2 minuuttia per puoli. Nosta pihvit vuokaan ja mietoon uunilämpöön odottamaan ateriointia.
Muotoile pihveiksi, pyörittelin 8 kpl 75 grammaista pihviä. Laita rypsiöljyä pannulle kuumenemaan, lisää öljyyn reippaasti paprikajauhetta ja chilijauhetta. Sekoita keskilämmöllä tasaiseksi mausteseoksesksi. Paista pihvit mausteöljyseoksessa kypsiksi noin 2 minuuttia per puoli. Nosta pihvit vuokaan ja mietoon uunilämpöön odottamaan ateriointia.
Kastike, huuhtele vesitilkalla paistoliemi siivilän läpi kattilaan. Lisää nesteeseen kasvisliemifondia. Kiehauta. Sekoita maissijauho kylmään vesitilkkaan ja lisää kattilan liemeen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja lisää suolaa ja rouhittua mustapippuria. Anna kiehua noin 3 minuuttia. Lisää ranskankermaa 4 desiin lientä 4 ruokalusikallista. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi, älä keitä enää.
Tarjosin pihvien seurana keitettyjä lohkottuja perunoita, höyrytettyjä herneitä ja salaattia.
Jälkiruuaksi vaniljajäätelöä, mansikoita soseutettuna ja päälle raastettu tummaa suklaata.
Klassista ja mehevää! Pihvit näyttävät tosiaan syötävän hyviltä, tulee ihan vesi kielelle.
VastaaPoistaKatriina,
VastaaPoistaHyviä olivat.