sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Jauhelihapihvit pihvikarjan lihasta

Suomalaista pihvikarjan jauhelihaa myytiin marketin irtolihapisteessä. En voinut ohittaa, ostin vähärasvaista pihvilihasta jauhettua jauhelihaa. Mietin miten sen parhaiten hyödyntäisin ruuaksi. Päädyin jauhelihapihveihin. Niitä on tullut tehtyä aikaisemminkin, mutta nyt otin muutaman uuden tavan mukaan ruuanlaittoon. Koska eiliset kasvikset saivat sopivaa makua paistamisessa käytetystä maustetusta öljystä. Kokeilin tänään samaa  pihveillekin. Käytin myös ranskankermaa ja polentajauhoja näissä pihveissä. Polentajauhoista minulla on aikaisempaa kokemusta ja se on osoittautunut hyväksi. 

Jauhelihapihvit

Valmista pihvitaikina, 600 g pihvikarjan vähärasvaista jauhelihaa, 2 tl ruususuolaa, 2 tl maustepippuria, 1 kananmuna, 3 rkl ranskankermaa, johon on sekoitettu 1 rkl polentajauhoja. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Käytän jauhelihan maustamiseen aina maustepippuria ei siis mustapippuria.
Muotoile pihveiksi, pyörittelin 8 kpl  75 grammaista pihviä. Laita rypsiöljyä pannulle kuumenemaan, lisää öljyyn reippaasti paprikajauhetta ja chilijauhetta. Sekoita keskilämmöllä tasaiseksi mausteseoksesksi. Paista pihvit  mausteöljyseoksessa kypsiksi noin 2 minuuttia per puoli. Nosta pihvit vuokaan ja mietoon uunilämpöön odottamaan ateriointia.

Kastike, huuhtele vesitilkalla paistoliemi siivilän läpi kattilaan. Lisää nesteeseen kasvisliemifondia. Kiehauta. Sekoita maissijauho kylmään vesitilkkaan ja lisää kattilan liemeen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja lisää suolaa ja rouhittua mustapippuria. Anna kiehua noin 3 minuuttia. Lisää ranskankermaa 4 desiin lientä  4 ruokalusikallista. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi, älä keitä enää.
Tarjosin pihvien seurana keitettyjä lohkottuja perunoita, höyrytettyjä herneitä ja salaattia.
Jälkiruuaksi vaniljajäätelöä, mansikoita soseutettuna ja päälle raastettu tummaa suklaata.

2 kommenttia:

  1. Klassista ja mehevää! Pihvit näyttävät tosiaan syötävän hyviltä, tulee ihan vesi kielelle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.