Katkarapusalaatti
FriteeraustaikinaValuta sulaneet katkaravut ja kuivaa ne. Sekoituskulhoon rapeaa pienilehtistä friseesalaattia, silputtua purjoa, suikaloitua makeaa suippopaprikaa, kuorittuja kurkkuviipaleita. Kevyt sekoitus. Kastikkeeksi pehmeää turkkilaista maustamatonta jogurttia, paprikajauhetta, mustapippuria, sokeria ja suolaa, sekoitus tasaiseksi. Nosta hieman kastiketta salaatille ja sekoita. Nostele salaatti tarjoiluvatiin. Sekoita loppukastike katkarapujen joukkoon ja nosta katkat keskelle salaattivatia. Lohko vadille mehukasta tomaattia.
Friteeratut mustekalarenkaat ja katkaravut
Sulata pakastetut mustekalarenkaat ja katkaravut 4-5 tuntia huoneenlämmössä. Kuivaa ne sulaneena hyvin.
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrakasta
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi raastettuna
2 1/4 dl kylmää kivennäisvettä
Siivilöi jauhot kulhoon. Lisää mausteet ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota noin puolisen tuntia.
Kuumenna öljy kattilassa 180-asteeseen. Kasta mustekalarenkaat, (1ps), friteeraustaikinaan ja friteeraa niitä noin 2-3 minuuttia. Samoin katkaravut (120g) kasta ne friteeraustaikinaan ja friteeraa 1-2 minuuttia.
Kastike
Kuullota 1 silputtu sipuli öljyssä muutama minuutti, lisää joukkoon kuullottumaan chili- ja paprikajauhetta, jatka kuullottamista. Lisää noin 3 dl kasvislientä, anna kiehahtaa ja lisää muutama rkl tomaattipyrettä. Lisää mukaan mustapippuria ja sokeria ripaus. Tarkista maku. Suurusta maissijauholla (1 runsas rkl maissijauhoja) ja anna kiehua noin 3 minuuttia.
Tarjoa keitetyn riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.