torstai 20. tammikuuta 2011

Hedelmäinen ateriasalaatti

Meillä syödään talvellakin ateriasalaatteja. Joskus tarvitsee keventää viikon ruokalistaa ja silloin on salaatti hyvä vaihtoehto. Käytin tässä salaatissa 10%:sta mozzarellajuustoa,  18-prosenttinen olisi ollut maukkaampi.  Seuraavalla kerralla sitä. Salaatti oli lisäaineettoman ruisleivän kanssa hyvä ateria.
Hedelmäisen siitä tekivät  cantaloupemeloni ja tuoreet luumut.  Lainaus Kiloklubin sivuilta kertoo mm violettien hedelmien, marjojen ja juuresten terveysvaikutuksista.

Luumujen, viinirypäleiden, punasipuleiden, mustikoiden, retiisien ja punajuurten sininen tai purppurainen väri syntyy antosyaaneista. Antosyaanien terveysvaikutus perustuu siihen, että ne toimivat kehossa antioksidantteina. Myös flavonoidit, joita on runsaasti voimakkaan värisissä kasviksissa, toimivat antioksidantteina. Niiden myös uskotaan hidastavan vanhenemista ja parantavan muistia.
Monista tutuista vihanneksista, kuten sipulista, kukkakaalista ja perunasta on jalostettu violetin sävyisiä lajikkeita. Näiden lajikkeiden antioksidanttivaikutukset ovat huomattavasti alkuperäislajikkeita paremmat.

Lilat sävyt haalistuvat helposti keitettäessä. Jos haluat näyttävän lautasen, keitä kasvikset sitruunahapolla höystetyssä vedessä.


Hedelmäinen ateriasalaatti

Salaattiin sekoitin - suljettuun pussiin pakattua jääsalaattia,  punaista makeahkoa suippopaprikaa, kesäkurpitsaa, cantaloupemelonia ja tummaa luumua. Kaikki raaka-aineet huuhdeltuna ja pilkottuna. Luumut huuhdoin ja pilkoin edellisiltana ja maustoin hunajalla. Ne vetäytyivät seuraavaan päivään.
Salaattikastike - neitsytoliiviöljyä 2/3 ja puristettua sitruunamehua 1/3,  ripaukset mustapippuria, suolaa ja sokeria. Valmistan salaatinkastikkeen aina kerta-annoksena lasissa ja sekoitan sen sakenevaksi. Sen jälkeen ripottelen  ja sekoitan salaattiin tässä tapauksessa ennen hedelmiä ja juustoa.
Ihan viimeisenä lohkotaan pinnalle mozzarellaa.
Lisäaineeton paperipussissa oleva ruisleipä sopii tälle aterialle
Tästä linkistä voit lukea Ullan Pakarin leipätuotteista. Söimme Ullan ruiskakkoa.

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä ja värikkäältä. Seuraavan kerran vieraille taidan tarjota tällaista salaattia.

    VastaaPoista
  2. Soololija,
    Meillä tykätään salaateista ja joka päivä eri muodoissa niitä on.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.