torstai 27. tammikuuta 2011

Tomaatti-oliiviskonssit ja vihreää salaattia

Löysin Yhteishyvän Hyvä Ruoka-lehtisestä maukkaalta kuulostavan skonssiohjeen. Innostuin heti ja leivoin ohjeellisen eli kahdeksan skonssia. Sekoitin salaatin, johon paahdoin mukaan siemensekoituksen ja pähkinöitä.
Täyteläinen illlallinen syntyi tästä kokoonpanosta. Skonssit ovat hyviä. Suosittelen.

Tomaatti-oliiviskonssit salaatilla 
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl oreganoa kuivattu
50 g margariinia
2 dl maitoa
3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä pilkottuna
2 rkl vihreitä oliiveja pilkottuna
1 dl juustoraastetta.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kylmä rasva ja nypi murumaiseksi seokseksi. Kaada joukkoon kylmä maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit pieniksi paloiksi ja sekoita juustoraasteeseen ja taikinaan. Nostele lusikalla kokkareina  voideltuun muffinivuokaan tai kuten minä silikonimuffinivuokaan, jota ei tarvitse voidella. Tämä on oma toteutukseni, tasoittele skonsseja hieman ja nosta pinnalle puolikas oliivi ja  ripottele timjamilla maustettua juustoraastetta. Paista 200-asteessa 20 minuuttia.
Vihreä salaatti
Rapeaa pussissa olevaa friseesalaattia huuhdeltuna ja revittynä. Kevätsipulia pilkottuna, kuorittua kurkkua  puolikasviipaleina, luumutomaatteja puolitettuna, hieman timjamilla maustettua juustoraastetta, paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä.  Kastike vinaigrette.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä leivonnaisia. Minä en ole uskaltanut ottaa eli ostaa noita silikoonivuokia. Jotenkin vanharouvasta tuntuu, että sulavat uunissa. Tiedänhän toki, että niin ei käy. Noita ennakkoluuloja vaan riittää.

    VastaaPoista
  2. Unelma,
    Kestävät silikonivuuat uunissa 230-asteeseen saakka, eikä sen kuumemmalla oikeastaan tarvitse paistaakaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.