sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Porsaan sisäfilettä kerma-valkoviinikastikkeessa riisisalaatilla

Viljapossun sisäfilee oli mehukas ja vähärasvainen. Siitä syntyi kastikkeellinen pihviateria tänään. Valkoviini terästi kastikkeen juhlavaksi. Ajattelin ensin keittää riisilisäkkeen, mutta jostain putkahti mieleeni riisisalaatti. Sitä en ole muistanut tehdä pitkään aikaan, nyt oli jo aika toteuttaa tämä mehevä salaatti lisukkeeksi. Maissi sopi hyvin riisisalaattiin. Kannattaa kokeilla.

Porsaan sisäfilee kerma-valkoviinikastikkeella  
noin 600 g porsaan sisäfilettä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
rypsiöljyä
1 1/2 dl kermaa (käytin Valion 10%sta )
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja
1 lihaliemi fondipala
1 rkl dijonsinappia
mustapippuria rouhittuna , suolaa
Ota filee huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Poista kalvot ja leikkaa viipaleiksi. Muotoile pihveiksi nuijimalla kevyesti. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla. Nosta pihvit pannulle ja ruskista ne molemmin puolin. Lisää pannulle sipulit ja kuullota niitä hetki. Kaada joukkoon kerma ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita vehnäjauhot veteen ja sekoita seos pannulle. Lisää lihaliemifondipala, sinappi, mustapippuri ja tarvittaessa suolaa. Anna kiehua hiljakseen kannen alla 5-8 minuuttia.

Riisisalaatti
3 dl vettä, suolaa ja 1 1/2 dl riisiä. Keitä riisi al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan.
150 g pakastettua maisiia. Sekoita kuuman riisin joukkoon jäisenä.
Puolikas kurkku. Kuori kurkku, leikkaa se pituussuuntaan ja poista siemenet. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.
2 kevätsipulia. Silppua sipulit,myös varret. Sekoita kurkku- ja sipulisilppu salaattiin.
Kastike, 2/3 neitsytoliiviöljyä, 1/3 vaaleaa balsamicoa, sokeria ja suolaa ripaukset, sekoita ja lisää salaattiin sekoittaen. Puolita salaatin pinnalle luumutomaatteja.

2 kommenttia:

  1. Kaunis annos ja varmaan maittavakin. Tuo kevennetty riisilisuke sopisi minullekin.

    VastaaPoista
  2. Unelma,
    Riisisalaatti oli myös minun mieleen. Possupihvit olivat hyviä ja kastike erinomaista, sopii lihaa syöville.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.