perjantai 14. tammikuuta 2011

Päärynäjuustokakku

Koska kaapissa oli Philadelphia-juustorasia ja kaksi isoa päärynää, päätin leipoa juustokakun viikonlopuksi. Ajattelin hieman kevyempää eikä kovin makeaa tästä kakusta. Raikas tästä tuli, sitruunamehu jäi pois sitä olin ajatellut pirskotella päärynöiden päälle. No seuraavalla kerralla. Mantelilastut upposivat täytteeseen näkymättömiin, mutta kyllä ne sieltä maistuivat.

Päärynäjuustokakku

Pohja
125 g voita sulatettuna
1 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 dl omenamehua
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa sokeri ja voisula vaahdoksi. Lisää mukaan vatkaten kananmuna. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää osa taikinaan. Kaada mukaan omenamehu ja lisää loput jauhoista. Painele taikina irtopohjavuokaan, nostele sitä reunoille. 
Täyte
2 isoa päärynää
 1 rs (200 g) philadelphiajuustoa
3/4 dl omenamehua
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
2 tl kanelia ja ripaus valkopippuria
päälle mantelilastuja
Kuori ja viipaloi päärynät ohuiksi viipaleiksi. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi.  Asettele päärynäviipaleet vuokaan taikinalle. Kaada täyteseos päälle. Sirottele pinnalle mantelilastut. Kypsennä 175-asteessa noin 45 minuuttia.


1 kommentti:

  1. I seldom leave comments on blog, but I have been to this post which was recommend by my friend, lots of valuable details, thanks again.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.