tiistai 11. tammikuuta 2011

Kinkkupastapaistos, Mustikkakauraherkku

Miedosti kevyesti savustetuista kinkkuviipaleista ajattelin valmistaa perinteistä kinkkupastaa. Muutin suunnitelmaa, ostamani kinkun rasvaprosentti oli alhainen 3% ja suolapitoisuus 5,1%, joten uunissa valmistaen lopputulos on parempi. Käytin pastana isokokoista pennepastaa ja paistoksesta syntyi mehevä lasagnemainen lopputulos.
Luin juuri tänään mustikoiden ja yleensä sinisten marjojen terveellisyydestä sekä kaurahiutaleiden hyvistä ominaisuuksista. Niinpä otin aineet kaapeista ja valmistin  mustikkakauraherkkua.


Kinkkupastapaistos
300 g isoa pennepastaa tai muuta vastaavaa
170 g kevyesti savustettua kinkkua suikaloituna
150 g kirsikkatomaatteja halkaistuna
1 sipuli silputtuna
rypsiöljyä
Kastike
6 dl kermamaitoa (5 dl/1 dl kermaa)
3 rkl vehnäjauhoja
70 g sinihomejuustoa
suolaa, mustapippuria
juustoraastetta pinnalle
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.  Kuullota sipulisilppu rypsiöljyssä. Ruskista kinkkusuikaleet kevyesti pannulla.
Valmista kastike. Sekoita vehnäjauhot vesitilkaan ja sekoita kermamaitoon. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes kastike sakenee. Murustele mukaan sinihomejuusto. Lisää hieman suolaa ja mustapippuria.

Kokoa paistos voideltuun vuokaan. Ensin pastaa, sipulia, puolitetut tomaatit, kinkkusuikaleet, sipulia, tomaattia ja loput kinkkusuikaleet. Päällimmäiseksi pastaa.   Kaada lopuksi joukkoon valkokastike. Levitä pinnalle juustoraastetta. Minulla ei ollut juustoraastetta, joten se puuttuu tällä kertaa.

Mustikkakauraherkku (2 annosta)
 vajaa 2 dl kaurahiutaleita
8 rkl mustikoita
3 dl kermaista maustamatonta jogurttia
2 rkl intiaanisokeria tai vastaavaa
Laita kaurahiutaleet kuivalle kuumalle pannulle, paahda keskilämmöllä kevyesti. Anna jäähtyä. Sekoita sokeri jogurttiin. Nosta mustikat annoskulhojen pohjalle, seuraavaksi jäähtyneet kaurahiutaleet ja lopuksi jogurtti. 

5 kommenttia:

  1. Nyt sinulla on sellaiset kuvat ruuistasi, että sylki tuli kielelle. Sinänsä tavalliset ruuat - arleenamaisin keinoin valmistettuna... Näistä otan vinkkiä.

    VastaaPoista
  2. mm,
    Kiitos. Kyllä maistui, mutta juustoraastetta olisi pitänyt olla paistoksen päälle, ei löytynyt kaapeista juustoa.

    VastaaPoista
  3. KAuanko pidit uunissa ja kuinkahan kauan...? Jos saisi vaikka piakkoin joulukinkun tähteet tähän tyyliseen vuokaan upotettua :)

    VastaaPoista
  4. Oikoluku kunniaan. Vielä edelliseen, että kauanko pidit uunissa ja millä kuumuudella?

    Nyt nolottaa... :)

    VastaaPoista
  5. anonyymi heippa,

    Paistoaika on jäänyt pois. Kiertoilmauuni oli 180-astetta , tavallisessa varmaan 200 saa olla ja 30 minuuttia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.