tiistai 13. elokuuta 2013

Kesäkurpitsa-kukkakaalikeitto

Nyt on viimeinen pala suuresta kesäkurpitsasta käytetty.
Sipulit ja erittäinkin valkosipuli sopii hyvin kesäkurpitsalle ja tietysti
myös mustapippuri. Käytin sipulia reippaasti varsinkin valkosipulia.
Kuullotan sipulit aina ennen keittoon lisäämistä. Se pyöristää sipulien maun 
pehmeämmäksi eikä maku peitä pääraaka-aineiden makua. 
Lisäsin keittoon täyteläistä mutta mietoa philadelphia-juustoa.
Ensin ajattelin voimakasta koskenlaskijaa, mutta se olisi ollut liian voimakas
miedonmakuisten kesäkurpitsan ja kukkakaalin kanssa.

Kesäkurpitsa-kukkakaalikeitto
350 g kesäkurpitsaa kuutioina
350 g kukkakaalia paloiteltuna
2 kesäsipulia silputtuna
4 valkosipulinkynttä murskattuna
rypsiöljyä ja suolaa
8 dl kasvislientä  ja mustapippuria rouhittuna
jauhettua paprikaa
100 g philadelpia tuorejuustoa
päälle ruohosipulia ja kurpitsasuikaleita

Silppua sipulit ja kuullota niitä kattilassa öljyssä, lisää suolaa.
Huuhtele kesäkurpitsa ja kukkakaali.
Poista kurpitsasta malto ja kuutioi. Paloittele kukkakaali.
Nosta kurpitsakuutiot ja kukkakaalipalat kattilaan ja anna hetken kuullottua.
Kaada kattilaan kasvisliemi ja rouhaise mukaan mustapippuria.
Keitä miedolla lämmöllä kypsäksi ja soseuta tasaiseksi.
Lisää paprikaa ja tuorejuusto. Anna sen sulaa keittoon, kiehauta.
Tarkista maku. Lisää annoksille kurpitsasuikaleita ja ruohosipulia.
*
Tässä kurpitsa vielä puolikkaana.
Kokoa oli sen verran, että riitti uunipastaan, kauratoffeekakkuihin
ja  tähän yllä kerrottuun keittoon.

2 kommenttia:

  1. Hyvät soppa-ainekset - minulla oli eilen raaka-aineet pääosiltaan ihan samankaltaiset :D

    VastaaPoista
  2. Hyvää kesäruokaa ovat keitot

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.