torstai 15. elokuuta 2013

Kukkakaalisalaatti

Tänään oli siivouspäivä. Saan huomenna vieraita kaukaa Atlantin takaa,
joten perjantai kuluu seurustellessa ja lounaan merkeissä.
Valmistan vieraille suomalaisen menuun.
Alkuruoka savustettua nieriää saaristolaisleivällä.
Pääruoka karjalanpaisti, uuniperunoita ja salaattia.
Jälkiruoka punaherukkavaahto.
Yksityiskohdat perunoiden ja salaatin suhteen ovat vielä mietinnässä.
Tänään valmistin lounaan siivouksen lomassa.
Minulla oli romainetyyppistä keräsalaattia, joka oli hieman pettymys.
Se oli liian kovaa "raakana", joten pilkoin ja kuullotin sen pannulla.
Sopi oikein hyvin hieman kypsennettynä. 

Kukkakaalisalaatti
Keräsalaattia pilkottuna ja rypsiöljyssä kevyesti kuullotettuna,
salaattimixiä, kurkkuviipaleita,  höyrytettyä kukkakaalia,
keitettyä kananmunaa, persiljaa ja punaherukoita.
Kastike
Turkkilaista jogurttia, tilkka kermaa, ripaus suolaa, rouhittua mustapippuria,
dijon sinappia, paprikaa ja hunajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.