sunnuntai 4. elokuuta 2013

Persikat vadelmakastikkeella

Tänään syötiin maukasta taimenfilettä kylmänä,
eilisestä jäänyttä. Lisukkeena olivat keitetyt kananmunat ja
tomaattisalaatti kapriksella ja kesäsipulilla maustettuna.
Salaatin levitin saaristolaisleivälle. Hyvä ateria, huomenna taimenkeittoa.
Jälkiruokana syötiin persikoita vadelmakastikkeella.

Persikat vadelmakastikkeella
2 persikkaa lohkottuna
1 prk valkosuklaa-limerahkaa
Vadelmakastike
2 dl tuoreita vadelmia
4 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle
mantelilastuja
Kasta persikat 30 sekunniksi kiehuvaan veteen. Vedä kuori pois, halkaise ja poista kivi.
Lohko persikat. Annostele rahka ja persikkalohkot annosmaljoihin.
Sekoita vadelmat, tomusokeri ja vaniljasokeri tehosekoittajalla tasaiseksi.
Jos haluat siivilöi vadelman siemenet. En sitä tehnyt, koska siemenet eivät haittaa meitä.
Kaada kastike maljoihin ja ripottele pinnalle mantelilastuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.