tiistai 20. elokuuta 2013

Kasvis-kalkkunapasta

Pitkästä aikaa valmistin pastaa. Ostin tuoretta nauhapastaa,
saunasavukalkkunaleikkelettä ja muut ainekset olivat jo odottamassa.
Pitkästä aikaa pasta maistui.

Kasvis-kalkkunapasta
2 porkkanaa suikaleina
2 kesäsipulia pilkottuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna ja pilkottuna
1 omena suikaleina
rypsiöljyä
100 g saunasavukalkkunaa suikaleina
mustapippurirouhetta, suolaa, puolen sitruunanmehu
1/2 dl kermaa ja 1/2 dl pastan keitinvettä
kourallinen persiljaa pilkottuna
päälle parmesaania ja friseesalaattia
Kuori porkkanat ja omena ja suikaloi ne. Silppua sipulit.
Kuumenna pannulla öljy. Nosta porkkanat ja sipulit pannulle ja kuullota niitä 
muutama minuutti. Nosta mukaan omenasuikaleet ja jatka kuullottamista,
kasvikset saavat jäädä al denteiksi. Lisää pannulle suikaloitu savukalkkunaleike.
Mausta  kastike ja purista mukaan sitruunamehu.
Lisää kerma ja pastankeitinvesi. Anna kiehahtaa miedolla lämmöllä.
Lisää persiljasilppu.
250 g  tuoretta durumvehnänauhapastaa
vettä ja 1 tl suolaa
Keitä pasta noin 4 minuuttia. Valuta.
Kaada kastike pastakattilaan ja sekoita.
Tässä odottaa kattilassa vielä toinen pasta-annos pääsyä lautaselle.
Toinen annos on jo lautasella, päälle on ripoteltu parmesaania ja friseetä. 

Käytin nyt  pastalautasina Arabian syviä Kaira-lautasia.
Kuvan olen ottanut 2.2.2008 Arleenan Sanomien postaukseeni.
Kairaa on matalana ja syvänä lautasena. Kun annostelin pastaa,
huomasin kuinka pientä kokoa ovat nämä Arabian vanhat lautaset.
Käytän  Gustafsbergin Natur astiastoa tai Arabian Articaa,
 niissä riittää kokoa sopivasti. Kaira-lautasia tulee käytettyä ani harvoin.
Kaira-kahvikuppeja en käytä enää ollenkaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.