torstai 29. elokuuta 2013

Vuohenjuustolla gratinoitua kananpojanleikettä

Kariniemi valmistaa kananpojista paistileikettä. 
Jos tämä on sitä mitä luulen, eli kananpojat eivät ole broilereita, 
vaan urospuolisia kukkoja  joista ei kasvateta broilereita.
Kukonpojat pääsevät ruokapöytään eivätkä kuole turhaan.
Olkoon nyt näin, kunnes joku toteaa teoriani vääräksi.
Olen tykästynyt näihin paistileikkeisiin, parasta mitä broileri-kanalinjalla
tällä hetkellä on.  Tänään gratinoin leikkeet vuohenjuustolla.
Sen lisäksi valmistin tomaattikastikkeen ja lisukkeeksi helppoja pakastekasviksia.

Vuohenjuustolla gratinoidut kananpojan paistileikkeet
Tomaattikastike
n 600 g kananpojan paistileikettä
6 viipaletta vuohenjuustoa /timjamia ja sitruunamelissaa
suolaa, currya
rypsiöljyä/voita
Pyyhi leikkeet. Kuumenna pannu ja lisää öljy/voiseos.
Mausta leikkeet ja paista ne molemmin puolin kypsiksi.
Lisää viipale vuohenjuustoa leikkeille sekä tuoretta timjamia ja sitruunamelissaa 
Gratinoi uunin 225 asteessa, kunnes vuohenjuusto on sulanut.
Tomaattikastike
1 punasipuli  silputtuna
 1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl currya
rypsiöljyä
1/2 sitruunan mehu
sokeria, suolaa, mustapippuria
Kuullota sipulit ja curry öljyssä pehmeiksi. Lisää tomaattimurska ja sitruunamehu
Keitä kasaan muutaman minuutin ajan. Mausta.
*
Helppo tapa oli kypsentää pakastekasvikset lisukkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.