torstai 1. elokuuta 2013

Leipäjuustouunimunakas

Maalaiskeittiössä valmistetusta leipäjuustosta oli jäljellä neljännes.
Kaappi oli aika tyhjä. Mietin, miten käytän leipäjuustoa ateriaruokaan.
Kananmunat ovat aina pelastus, ne sopivat ruoan rungoksi.
Niinpä leipäjuusto, munat ja tomaatit  paistuivat uunissa maukkaaksi  munakkaaksi.
Tämä on hyvin täyteläinen ruoka. Juusto on valmistettu ravinteikkaasta ternimaidosta.

Leipäjuustouunimunakas
5 kananmunaa ja 5 rkl vettä
ruususuolaa,  meiramia, meksikolaista mausteseosta
n 200 g leipäjuustoa kuutioina
3 isoa tomaattia viipaleina
tuoretta timjamia, sokeria ripaus
päälle persiljaa
Sekoita munat, vesi ja mausteet. Voitele uunivuoka ja kaada munaseos vuokaan.
Kuutioi leipäjuusto ja lisää vuokaan.
Lisää pinnalle tomaattiviipaleet ja mausta timjamilla ja ripauksella sokeria.
Kypsennä 180-asteessa noin 20-30 minuuttia.
Tarjosin yksinkertaisesti tomaatti- (jämäkannat) ja kurkkkuviipaleiden kera.

2 kommenttia:

  1. Herkullista ruokaa. Minulla ei vaan tuo maalaisleipäjuusto säily kaapissa, popsin pois.

    VastaaPoista
  2. Kyllä e meilläkin menee semmoisenaan, mutta pakasteesta otettuna kokeilin osan munakkaaseen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.