sunnuntai 25. elokuuta 2013

Nieriää, siikaa, pihviä juureksilla, ananasta ja jäätelöä

Tänään meillä söi ruokapöydässä kuusi henkilöä.
Ruokalistasta tuli odotettua pidempi. Aamupäivällä soi ovikello
ja siskoni toi vastapyydetyn siian. Valmistin siitä väliruuan.
Taas oli alkuruokana savunieriää ja salaattia, väliruokana  yrteillä täytettyä uunisiikaa.
Pääruokana härän ulkofilepihvit, uunijuuresten ja haudutetun sipulin kera.
Olin ostanut ananaksen ja se piti paistaa, mutta väsymys iski.
Oikaisin ja lohkoin ananaksen ja se syötiin jäätelön ja vadelmien kera.

Savunieriää saaristolaisleivällä 
Feta-luumusalaatti
 Yksinkertaisen hyvää.

Yrteillä täytetty uunisiika, sitruunamelissa, persilja, timjami, ruohosipuli, 
mausteina merisuola, viher- ja rosepippuri, sitruunamehu sekä voinokareet.
Lisukkeena kasvisliemessä keitetty riisi

Härän ulkofileepihvi
Pihvi on puolitettuna annoksessa.
Paahdettua palsternakkaa ja porkkanaa
Kuori ja leikkaa tikuiksi porkkanat ja palsternakat.
Laita ne uunivuokaan. Mausta merisuolalla, meiramilla ja
tuoreella timjamilla. Leikkaa pinnalle voinokareet ja ripottele lopuksi päälle hunajaa.
Kypsennä uunin 175-asteessa 30 minuuttia.
*
Uunisipulit
5 pientä keltasipulia
1 tl suolaa, mustapippurirouhetta
75 g voita
1 1/2 dl omenasiideriä
2 rkl juoksevaa hunajaa
tuoretta timjamia
Kuori sipulit. ja nosta ne vuokaan.
Ripota päälle suola, mustapippuri ja timjami.
Kuutioi voi ja lisää se sipuleille.
Kaada päälle siideri ja hunaja.
Kypsennä 175-asteessa noin tunti tai kunnes sipulit ovat täysin kypsiä.
*
Ananaskuutiot jäätelöllä 
Kuori ja kuutioi tuore ananas, hylkää kova keskus.
Annostele kulhoihin vaniljajäätelöä, ananaskuutioita ja vadelmia.
Päälle tomusokeria.

2 kommenttia:

  1. Herkullisia ruokia:) Saispa täälläkin nieriää;se on niin herkullinen kala!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.