maanantai 19. elokuuta 2013

Nektariinit uunissa paistaen

Samoilin tänään metsässä. Löysin neljä koivun- ja yhden männynpunikkitatin.
Puhdistin ja viipaloin sienet ja paistoin oivariinissä, mausteena vain suolaa.
Syötiin kevyt ja  maukas illallinen, tattimuhennosta ruisnäkkärillä ja
pala ternimaitopannukakkua, jonka paistoin jo päivällä.

Eilen jälkiruoaksi kypsensin uunissa nektariineja. Ne maistuivat
hunajalla ja kanelilla maustetun jogurttikerman kanssa.
Kannattaa kokeilla tätä helppoa ja herkullista jälkiruokaa.

Nektariinit jogurttikermalla
4 kiinteää nektariinia
4 kukkuraista tl  fariinisokeria
2 rkl voisulaa
4 rkl mantelijauhoja
4 tl paahdettuja sesaminsiemeniä
4 rkl hunajaa ja 2 tl kanelia
1 1/2 dl turkkilaista jogurttia ja 1 dl kermaa vaahdotettuna
Halkaise nektariinit. Poista kivet.
Laita puolikkaat uunivuokaan. Nosta fariinisokeria kivenkoloihin.
Sekoita mantelijauho voisulaan. Nosta seos nektariineille.
Paahda sesaminsiemenet kuivalla pannulla ja ripottele nektariinien päälle.
Paista nektariinit 200-asteessa noin 20 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mukaan vatkaten jogurtti.
Nostele kerma-jogurttivaahto annoksille.
Liruta vaahdolle hunajaa ja ripottele kanelia.
***********
 Julkaisen muiden ottamat kuvat tateista, koska minulta jäivät kuvat ottamatta.
Männynpunikkitatti, kuva Luontokuvat Eskonen
Koivunpunikkitatti , kuva Naturephoto.

2 kommenttia:

  1. Hämmästelin tänään itsekin nektariinien helppoutta ja ihanaa makua. Käytin voisella pannulla nektariinilohkoja ja maustoin ne kookospalmusokerilla. Vaniljajäätelöä kylkeen. ;) Herkulliselta vaikuttaa sinunkin versioisi! Jogurttikerma pitää laittaa korvan taakse. :)

    VastaaPoista
  2. Nektariinisi kuulostavat herkullisilta. Pitääpä kokeilla niitäkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.