keskiviikko 21. elokuuta 2013

Kasvispizza

Tänään valmistin pizzaa ja sen tekemiseen pääsin vasta kello kahdeksan jälkeen.
Kun on aloitettu eilen pastalla niin tänään jatkoin pizzalla.
En osaa sanoa mistä tämä italialaisbuumi iski, mutta en pane pahakseni.
Pizza oli erinomaista ja kevyeltä se tuntui. 
Käytin täytteessä kasviksia, ainoa rasvaa sisältävä oli sinihomejuusto.
Oliiviöljyä en laske rasvaiseksi, se on terveellistä öljyä.
Pohjaan käytin spelttijauhoja, sekin oli hyvä valinta.

Kasvispizza
Pohja
2 dl lämmintä 40-asteista vettä
1 ps kuivahiivaa
3 rkl hyvää oliiviöljyä
1 tl Maldon sormisuolaa
5 1/2 dl spelttijauhoja
Sekoita nesteeseen kuivahiiva, oliiviöljy ja suola.
Lisää jauhot vähitellen sekoittaen. Vaivaa taikina tasaiseksi.
Anna kohota noin 1/2 tuntia.
Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi ja nosta
uunissa lämmitetylle uunipellille.
*
Sekoita täytteeksi 3 dl Heinzin tomaattiketsuppia, 2 rkl tomaattipyrettä,
1 rkl hunajaa, mustapippuria, ripaus chiliä, paprikaa ja pizzamaustetta.
Levitä seos pizzapohjalle.
*
1 iso punasipuli ohuina suikaleina
puolikkaat keltaisesta ja vihreästä kesäkurpitsasta puolikasviipaleina
pieni fenkoli ohuina suikaleina
1 dl aurinkokuivattua tomaattia silppuna
puolikas uunissa hetken kypsennetty paprika suikaleina
120 g sinihomejuustoa murustettuna
Levitä täytteet pizzapohjalle
Paista uunin 200-asteessa noin 15 minuuttia
Pirskottele pinnalle oliiviöljyä ja ripottele persiljaa.

4 kommenttia:

  1. Nam, näyttääpä herkulliselta! :)

    http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Oli hyvää ja sopivasti keveyttä.

    VastaaPoista
  3. Kokeilemisen arvoinen ohje, herkulliselta näyttää! Speltti on oiva valinta, olen itsekin tykästynyt siihen.

    VastaaPoista
  4. Melody,
    Kannattaa kokeilla, ja täytteitä voi valita mielensä mukaan.
    Minusta tuo ketsupista tekemäni kastike oli loistava valinta, parempi lopputuloskuin tomaattimurskasta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.