sunnuntai 11. elokuuta 2013

Täytetty uunisiika

Lauantaina valmistin täytettyä uunisiikaa.
Innostuin YLE:n  Pieni keittiö Pariisissa-ohjelman
kokki Rachel Khoon kokkailusta. Hän valmisti täytettyä taimenta.
Toteutin täytetyn uunisiian Rachel Khoon tapaan. Pieniä poikkeamia saattaa olla,
koska kokkailin muistini ja oman keittiöni maustekaapin mukaan. 

Täytetty uunisiika
Kaksi vastapyydettyä perkattua keskikokoista siikaa
marinadiseos
sitruunan raaste, ruususuolaa, rouhittua mustapippuria, oliiviöljyä
Sekoita ainekset ja sivele kalat, myös sisusta, kauttaaltaan marinadilla.
Jätä kalat jääkaappiin marinoitumaan ja jatka ruoanvalmistamista.

Kuori 4-5 perunaa ja viipaloi ne. Keitä suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi.
Huuhtele puolikas fenkoli ja suikaloi se ohuiksi suikaleiksi.
Kuori ja suikaloi pienehkö kesäsipuli.

Ota kalat esiin ja täytä ne perunaviipaleillla, fenkoli- ja sipulisuikaleilla.
Pirskota päälle oliiviöljyä ja purista mukaan sitruunamehua.
Lisäsin mukaan vielä tuoretta timjamia ja ruohosipulia. 
Kääri kalat tiiviisti voi/leivinpaperiin.  Sido nyytit narulla molemmista päistä
Kypsennä kalat 200-asteessa noin 15-20 minuuttia.
Kuvassa olen ottanut nyytit jo uunista ja ehdin avata narut.
Minulla hautui samalla kertaa porkkanaa ja fenkolia foliokääreessä.
Sekoitin vihreän salaatin lehtisalaattia, kurkkua, avokadoa.
Kalalle sopii kastikkeeksi ranskankerma ja puristettavaksi sitruunaa.
Yksinkertaista, mutta hyvää ruokaa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.