perjantai 16. maaliskuuta 2012

Pihvit ja perunatimbaali - Omena-aurajuustotimbaali

Innostuin tänään tekemään timbaaleja. Ensin ajattelin valmistaa pihville perunalisäkkeen harvemmin toteuttamallani tavalla timbaalina. On aika näpsäkkä tapa valmistaa annoskokoina lisäkettä.
Naudanfileepihvissä tapoja ei kovin montaa ole, valitsin sen perinteisemmän eli pannupaiston. Grillauskin olisi ollut mukava tapa,  mutta uuni oli käytössä jälkiruuan kypsytyksessä.
Jälkiruokaa oli aikomus tehdä kuivatuista luumuista, vaihdoin kuitenkin omenaan. Timbaalia tästäkin tuli ja ihan aurajuuston takia. Sitä oli pala jääkaapissa.

Naudanfileepihvit
Perunatimbaali

Ota pihvit tunti ennen paistamista huoneenlämpöön.
Sulata voi ja ripaus rypsiöljyä pannulla. Nosta pihvit pannulle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna paistua kuumalla pannulla pari minuuttia. Alenna hieman lämpöä, käännä pihvi ja paista pari minuuttia.

Perunatimbaali
4-5  kiinteää perunaa
voita, suolaa, mustapippuria, paprikaa ja valkosipulia
Kuori, hakaise ja viipaloi perunat. Huuhtele kylmässä vedessä ja valuta. Paista voissa kuumalla pannulla. Mausta ja raasta mukaan valkosipulia. Jälkipaista miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä.
Pakkaa perunaviipaleet pieniin annosvuokiin. Peitä vuoat foliolla ja pidä lämpimänä esim uunin jälkilämmössä.  Kumoa tarjottaessa annoslautasille.

Omena-aurajuustotimbaali
2 omenaa
noin 80 g aurajuustoa
voita, 2 rkl balsamiviinietikkaa, 2 rkl hunajaa
Kuori omenat, poista siemenkota.  Leikkaa omenat kiekoiksi. Sekoita keskenään pehmeä voi, balsamico ja hunaja. Voitele pienet annosvuoat. Nostele omenakiekot kerroksittain vuokaan . levitä muutamaan väliin balsamico-hunajaseosta.  Leikkaa päälle aurajuustoa. Paista 220-asteessa, kunnes juusto on sulanut.
Kumoa timbaalit lautasille.

2 kommenttia:

  1. Kivoja ideoita. Kokkailut ovat minulta nyt jääneet vähemmälle, kun ei ole keittiövälineitä kunnola ja hellakin on pieni kaksilevyinen. On otettava loman kannalta koko hommeli.

    VastaaPoista
  2. Unelma,
    Uskoisin, että saat matkaltasi mukavia ruokaideoita kotona sovellettavaksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.