tiistai 20. maaliskuuta 2012

Sitruunainen juustokakku siirappipuolukoilla

Tälle päivälle kutsuin lounasvieraita. Kuvia ei tullut otettua muusta kuin jälkiruuasta eli juustokakusta.
Alkuruoka lohisalaatti = salaattipeti, kylmäsavulohta ja katkarapuja valkosipuliaiolikastikkeella.
Pääruoka haudutettua possun sisäfilee, höyrytettyä kukkakaalia, salaatti  ja perunakuutiot.
Jälkiruoka  juustokakku kahvin kera. Juustokakku oli uunissa paistettu versio.

Sitruunainen juustokakku ja siirappipuolukat
Taikina
75 g voita
1/2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokerit ja kaneli vaaleaksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten ja sekoita jauholeivinjauheseoksen joukkoon.
Vuoraa irtopohjavuoan (n 24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Painele taikina vuoan pohjalle ja 3-4 cm::n verran reunoille. Pistele pohja haarukalla. Pane vuoka pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa esim Philadelphia
1 prk  (250g) rahkaa
3 keltuaista
1 rkl vaniljasokeria
1 1/2 dl sokeria
1 pestyn sitruunan kuoriraaste ja mehu
2 tl perunajauhoja
3 valkuaista
Sekoita täytteen ainekset, valkuaisia lukuun ottamatta, sileäksi.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita vaahto juustorahkaseokseen. Kaada täyte vuokaan.
Paista uunin alaosassa 150-asteessa noin 60-70 minuuttia.
Anna kakun vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Tarjoa mausteisten siirappimarjojen kera.
Mausteiset siirappipuolukat
1 1/2 dl tummaa siirappia
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
2 dl puolukoita
Kuumenna siirappi ja mausteet kiehuvaksi. Sekoita kuuma maustesiirappi jäisiin puolukoihin. Anna maustua yön yli jääkaapissa.
Ylimmäisen kuvan muistin ottaa vasta, kun olin jo leikannut kakun puoliksi. Kakussa on rennon herkullinen  ulkonäkö ja kakku maistuu oikein makoisalta. Puolukatkaan eivät ole kirpeitä, vaan kinuskimaisen makeita.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.