perjantai 30. maaliskuuta 2012

Täytetty nieriä

Kävin ostamassa ruotsalaisen nieriän. Lainasin HS.fi ruokasivuilta uuninieriän ohjeen ja kypsensin nieriän sen mukaisesti.
Lisukkeiksi kypsensin palsternakkalastuja pannulla ja keitin sekä lopuksi paistoin perunalohkoja. Keitetty ja paistettu peruna on maistuvampaa varsinkin, kun en erikseen valmistanut kastiketta.  

Täytetty nieriä
1 kokonainen nieriä noin 900 g
tuoretta timjamia puolikas ruukku
pieni sipuli silputtuna (oma lisäykseni)
1,5 dl olutta
1 sitruuna
rypsiöljyä
merisuolaa
mustapippuria
Pese ja viipaloi sitruuna. Huuhtele kala ja kuivaa talouspaperilla.
Ripottele kalan pintaan suola ja mustapippuri ja täytä vatsa yrteillä, sipulisilpulla ja sitruunaviipaleilla.
Nosta kala uunivuokaan ja kaada päälle olut. Pirskottele pintaan rypsiöljyä.
Paista 190-asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes kala on kypsää.
Lisukkeet
Kuori ja viipaloi palsternakka, Paista viipaleet rypsiöljytilkassa ja mausta kanelilla ja mustapippurilla.
Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne melkein kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Paista rypsiöljyssä ja mausta paprikalla.
Hedelmäsalaatti
Jälkiruuaksi sopi salaatti hedelmistä, kiiwiä, päärynää ja appelsiinia.

2 kommenttia:

  1. Moi!
    Ihana hedelmäsalaatti, rakastan niitä erityisesti kesällä koska ne ovat raikkaita :)

    VastaaPoista
  2. Hedelmien sesonki jatkuu läpi vuoden, nyt appelsiinit ja kiiwit ovat parhaimmillaan.
    Raikas hedelmä salaatti on hyvää sellaisenaan, ei tarvita kerma- eikä muita vaahtoja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.