sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Kalkkunahöystö

Kalkkunafileet  jalostuivat tänään kalkkunahöystöksi. Voisin sanoa, että makuelämys oli mieleenpainuva. Jäi todella makumuistiin ja tätä tullaan valmistamaan uudelleen erilaisina versioina.
Jälkiruokana oli suussa sulava tiramisun tyyppinen suklaatrifle, mutta se saa oman postauksen huomenna.

Kalkkunahöystö riisipedillä
480 g kalkkunan filettä
chilipippuria, paprikaa ja suolaa
rypsiöljyä
puolikas punaista paprikaa suikalepaloina
puolikas keltaista paprikaa  suikalepaloina
pala kesäkurpitsaa kuutioina
1 salottisipuli silputtuna
1 rasia (100g) ruohosipulituorejuustoa
1 dl appelsiinimehua
Leikkaa fileet viipaleiksi.
Huuhtele ja paloittele kasvikset. Silppua sipuli. Kuullota kasviksia rypsiöljyssä  hetki ja samoin sipuli erikseen.
Nosta kasvikset ja sipulisilppu pataan .
Paista filee rypsiöljyssä  ja mausta ne. Nosta pataan kasvisten sekaan. Lisää appelsiinimehu ja pannun huuhdeliemi. Kiehauta ja lisää tuorejuusto sekoittaen. Hauduta kalkkunahöystöä miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Kypsennä riisi. Kuullota se ensin kuumassa voissa ja lisää kasvisliemi. Anna kypsyä ilman kantta noin 15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Todella herkulliselta vaikuttava höystö, ruohosipulituorejuustoaddiktina tykkäisin tästä aivan varmasti! Myös jälkkäri kuulostaa ihanalta, tulen siis huomenna kurkkaamaan sen ohjetta. : )

    VastaaPoista
  2. canelia,
    Höystö oli hyvää.
    Nyt aloitan triflen postauksen. Tervetuloa tutustumaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.