keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Juuressalaatti jättikatkaravuilla

Päädyin tänään ateriasalaattiin. Kaappien ainekset sanelivat, mitä salaatiksi on tulossa.
Lopputulos oli täyteläisen maittava, todellinen ateriasalaatti. Valkosipulipatonki sopi hyvin mukaan.
Olin ostanut pakasteeseen paistovalmiin patongin. Kymmenen minuuttia jäisenä uuniin ja mehevä lämmin patonki  oli muhevan maukas.

Juuressalaatti jättikatkaravuilla
2 porkkanaa
2 palsternakkaa
Kuori ja suikaloi kuorimaveitsellä juurekset. Kypsennä rypsiöljyssä ensin porkkana ja sen jälkeen palsternakka. Mausta molemmat paprikalla, kanelilla, basilikalla ja suolalla. Siirrä molemmat pannulle odottamaan.

1 pieni kerä jäävuorisalaattia
pala kurkkua
Suikaloi jäävuorisalaatti. Kuori kurkku ja kuutioi. Sekoita  ainekset kulhoon. Valmista kastike.
Vajaa purkillinen kermaviiliä. Sekoita joukkoon chiliä, paprikaa, mustapippuria, ripaukset suolaa ja sokeria. Raasta lopuksi mukaan pieni valkosipulin kynsi. Sekoita ja tarkista maku.  Sekoita kastike jäävuorisalaattiin.

Runsas kourallinen jättikatkarapuja. Ota jättikatkat sulamaan hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Valuta ja paahda kuumalla pannulla  ripauksessa rypsiöljyä noin minuutti.

Kokoa salaatti. Nostele omiksi osioikseen juurekset ja keskelle jäävuorisalaatti. Viipaloi pinnalle tomaattilohkot. Nosta salaatille jättikatkat. Ripottele lopuksi tuoretta persiljaa ja herneenversoja.

Tarjoa salaatti lämpimän valkosipulipatongin kera.



2 kommenttia:

  1. Ihana salaatti! Tuollainen sopisi minulle juuri nyt!

    VastaaPoista
  2. Se oli hyvää ja lempiruokaani

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.