sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Possutagine, perunavuoka, salaatit ja marjat siirappikastikkeessa

Kuten lupasin, tässä lauantain päivällisen kokoonpano kuvien kera. 

Savusiikasalaatti
Salanova- ja friseesalaattia, kuorittua kurkkua viipaleina, ripaus hyvää neitsyt oliiviöljyä.
Savusiikaa paloiteltuna. Kastikkeena kreikkalainen jogurtti. Mausteet mustapippuri, paprika, ripaukset sokeria ja suolaa.
Mozzarella-taatelisalaatti
Pehmeälehtistä salaattia, päärynäsuikaleita, mozzarellaa viipaloituna, tomaattilohkoja, kuivattua taatelia, pähkinä-siemensekoitusta.  Kastikkeena oliiviöljy-balsamico vineigrette.

Perunavuoka balsamicolla terästettynä
10 perunaa viipaloituna
2 isoa sipulia viipaloituna
rypsiöljyä
2 1/2 dl kasvislientä
korppujauhoja
kermajuustoa viipaleina
oliiviöljyä
tummaa balsamicoa
Lado ainekset voideltuun uunivuokaan kerroksittain. Perunaa, sipulia ja sama toistaen niin, että perunat jäävät päällimmäiseksi. Sirottele pinnalle korppujauhoja ja levitä päälle kermajuustoviipaleet. Lorauta hieman oliiviöljyä  ja lopuksi.kaada päälle kasvisliemi.  Paista 175- asteesessa uunissa noin tunti.
Uunista oton jälkeen pirskottele pinnalle balsamicoa.  Anna vetäytyä ennen tarjoamista.


Possutagine

750 g possun sisäfilee
voita/rypsiöljyä
suolaa
1 iso sipuli silputtuna
2 1/2 dl kasvislientä
paprikaa
1/2 mustapekkajuustoa
1 dl kermaa
Laita possun filee pakastimeen pariksi tunniksi. Leikkaa pois kalvot ja viipaloi ohuiksi  viipaleiksi.
Ruskista viipaleet voi/öljyseoksessa  useammassa erässä pannulla, huutele pannun liemi talteen. Nosta possuviipaleet tagine pataan. Kuullota sipuli ja lisää pataan. 
Kiehauta pannulla kasvisliemi. Lisää paprikaa ja murusta mukaan mustapekkajuusto. Kaada liemi pataan, kun juusto on sulanut.. Hauduta ruoka padassa kannen alla hyvin miedolla lämmöllä. Tarkista maku ja lisää kerma.

Marjat  siirappikastikkeessa
Nostele jälkiruokalaseihin jäisinä pakastemustikat ja -mansikat.
Siirappi.  5 dl omena-rypäle täysmehua, 2 dl ruokosokeria 25 g inkivääriä paloina, 2 rkl hunajaa. 
 Keitä hetki, kunnes seos saostuu. Siivilöi inkiväärit pois. Laita jääkaappiin jäähtyneenä, ellet käytä heti.Lämmitä mehusiirappi kiehuvaksi ja kaada pakastemarjojen päälle. Vatkaa pinnalle kermavaahtoa.

2 kommenttia:

  1. Herkullisia ruokia, taas hyviä reseptejä käytettäväksi. Tein taginea vähän muunneltuna. Kun ei ollut mustapekkajuustoa, laitoin pari valkosipulinkynttä ja auraruokakermaa. Hyvää tuli siitäkin.

    VastaaPoista
  2. Hyvältä kuulostaa aurajuustokerma ja valkosipulit. Pitää kokeilla sitäkin versiota.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.