maanantai 12. maaliskuuta 2012

Savulihapasta

Ruokakaupan maistiasena tarjottiin Oravaisten Savustamo Oy:n savustettua naudanrullaa. Se maistui sen verran hyvältä, että otin sen ostoskoriini. Tänään valmistin siitä pastaa. Savuliha sisältää sopivasti suolaa, joten lisäsin suolaa vain pastan keitinveteen. Kypsensin pastan joukossa myös Apetitin värikkäitä pakastekasviksia.
Valkosipulia kuullotin reippaanlaisesti mukaan.

Savulihapasta

250 g fusillipastaa - vettä ja suolaa
2 kourallista pakastekasviksia esim Apetit värikkäät kasvikset
4-5 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
100 g savustettua naudanrullaa kuutioituna 
2 tomaattia kuutioituna
paprikaa ja mustapippuria
vajaa desi kermaa
Laita pastavesi kiehumaan ja lisää siihen suola. Annostele mukaan pasta ja muutaman minuutin kuluttua pakastekasvikset. Keitä noin 8 minuuttia. Valuta.
Murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna ne. Kuullota rypsiöljyssä. Lisää joukkoon kuutioidut tomaatit ja kuutioitu savuliha. Mausta . Kuullottele hetki, kunnes tomaatti on pehmeää. Lisää kerma ja anna saostua.
Sekoita kastike pastan joukkoon  ja annostele.
 Jälkiruuaksi hedelmiä.

4 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kokeilla, kuulostaa maukkaalta ja valmistuskin on melko vaivatonta.

    VastaaPoista
  2. Minua naurattaa pohjalaisten kauppojen "Oravainen naudanrulla" -hyllylaput. :)

    Ja kuullotettua valkosipulia ei kyllä koskaan voi olla liikaa.

    VastaaPoista
  3. annekatariina,
    Oli hyvää ja kasvikset sopivat hyvin kiehautettavaksi pastan joukossa.

    Salla,
    Oravainen - pitäisi kai sanoa Oravaisten naudanrulla. Mutta me olhan täällä vähän omapäisiä ja väännämme sanoja miten sattuu.
    Valkosipuli on pastassa aina paikallaan.

    VastaaPoista
  4. Aika useassa kaupassa suositaan onneksi paikkakunnasta taivuttamatonta muotoa - passaa minulle, naurattaa useammin. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.