maanantai 5. maaliskuuta 2012

Uunijuurekset

Tänään viikko alkoi hieman kevyemmin. Paahdoin uunissa ateriaksi juureksia. Miten hyvää se olikaan. Nautin ateriasta. Näitä on tehtävä viikottain erilaisin versioin.

Uunijuurekset
Kaksi isoa perunaa, iso palsternakka ja iso porkkana, lisäksi yksi sipuli. Rypsiöljyä. Mausteina suolaa, mustapippuria ja paprikaa sekä tuoretta timjamia. Päälle herneenversoja.
Kuori juurekset. Leikkaa  porkkana ja palsternakka soiroiksi, lohko perunat kuuteen osaan.
Laita juurekset kulhoon ja lisää joukkoon rypsiöljy ja mausteet. Levitä leivinpaperille uunipellille. Lisää pinnalle timjami. Paahda 200-asteessa 5 minuuttia ja lisää sen jälkeen paloiteltu sipuli. Jatka paahtamista 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Uunijuureksista minäkin pidän ja olen laittanut niitä tiuhaan. Perunaa olen alkanut vähentää, sillä eikös se kuulemma lihota? Nii, sikskös on tullutkin liikakiloja!

    VastaaPoista
  2. Anna,
    Uunijuureksiin voi tosiaan valita eri versioita kokoonpanoksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.