torstai 29. maaliskuuta 2012

Jauhelihaburrito

Usein silmäilin tortillahyllyjä kaupassa, mutta aina kuljin ohi.  Nyt oli se päivä, kun pysähdyin hyllyille ja tutustuin tarjontaan.  Valikoimaa oli riittävästi, ensin ajattelin maissitortilloja, päädyin kuitenkin perinteisiin, originaaleihin (kuten paketissa kerrottiin)   Santa Marian vehnäjauhotortilloihin. Lisäsin mukaan vielä Burrito spice mixin eli maustepussin.
Jauhelihaksi valikoin sikanautaa, vaikka nauta olisi ollut oikeaoppisempaa. Ajattelin kai mehukkuutta ja osuin siinä oikeaan, mielestäni. Jotenkin mieleeni juolahti vielä kurkkusalaatti, otin Felixin amerikkalaista kurkkusalaattia. 
Yllätyin positiivisesti tämän ruuan suhteen, maukasta ja mehevää. Tätä tehdään vastakin.

Jauhelihaburrito

400 g sikanautajauhelihaa
rypsiöljyä
1 punainen paprika kuutioina
1 ps burrito spice mix mausteseosta
Levite
1 1/2 dl ranskankermaa
3-4 rkl amerikkalaista kurkkusalaattia
Kerälehtisalaattia ja tuoretta kurkkua
5- 6 kpl tortilloja koko medium
Kypsennä jauheliha  rypsiöljyssä. Kuutioi paprika, lisää se ja maustepussin sisältö pannulle jauhelihan joukkoon ja kypsennä  muutama minuutti.
Sekoita levitteen ainekset. Kypsennä tortillat mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Pistele reiät pakkauspussiin ja kuumenna täydellä teholla 60 sekuntia.
Kokoa burritot, levitä lehtisalaatti, levite, jauhelihaseos ja lisää tuoretta kurkkua. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.