sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Hirvenlihapullasalaatti

Hirvenjauhelihaa on vielä pakasteessa. Aamulla otin sulamaan paketin huoneenlämpöön. Olin ostanut possun jauhelihaa sekoitettavaksi hirvenlihajauhelihaan. Hirvenliha on aika rasvatonta ja jopa kuivahkoa, joten possusta sain mukavasti mehukkuutta lihapulliin.
Tänään söimme kevyemmän tavan mukaan lihapullia. Tein nimittäin salaatin ja se riitti.

Hirvenlihapullasalaatti 

400 g hirvenjauhelihaa
400 g viljapossunjauhelihaa
2 sipulia silputtuna + sesamöljyä
2 kananmunaa
1 1/2 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
suolaa, runsaasti maustepippuria, murskattuja katajanmarjoja
rypsiöljyä paistamiseen
Silppua sipulit ja kuullota ne sesamöljyssä, jätä jäähtymään.
Sekoita jauhelihat keskenään. lisää kevyesti vatkatut munat, korppujauho ja kerma. Sekoita tasaiseksi ja lisää kuullotettu sipuli ja mausteet. Sekoita käsin tasaiseksi. Kierittele taikanasta pötkö ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Pyörittele palloiksi ja paista rypsiöljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Loppukypsennä uunin 150-asteessa noin  15 minuuttia.

Sekoita salaattiin rapeaa friseesalaattia, runsaasti silputtua kevätsipulia,  kurkkua ja tomaattia. Kastikkeeksi ranskankermaa notkistettuna oliiviöljyllä ja mausteena suolaa, sokeria ja mustapippuria. Lopuksi nostele salaatille puolitetut lihapullat ja herneenversoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.