lauantai 24. maaliskuuta 2012

Papupaistos nakeilla - Täytetyt omenat

Ruokakaupassa oli makkaramaistiaiset. Maisteltiin paikallisen Björkens uutuuksia, Krakova grillinakkeja ja Mozzarella grillinakkeja. Valitsin Krakova grillinakit ja niistä keksin tämän päivän ilta-aterian. Oli mukava toteuttaa helppoa ruokaa ja hyväähän se oli.
Päätin juhlistaa ateriaa jälkiruualla. Täytettyjä omenoita en ollut ennen tehnytkään tässä muodossa.


Papupaistos grillinakeilla (2:lle)

200 g pakastepapuja
Päälle
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl ranskankermaa
1/2 tl ruususuolaa
ripaukset valko- ja mustapippuria sekä paprikaa
2 munaa
Voitele laakea uunivuoka. Lisää vuokaan pavut. Sekoita jogurtti ja ranskankerma. Mausta ja lisää munat.  Kaada seos papujen päälle. Kypsennä 175-asteisessa  uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoa pannulla paistettujen grillinakkien kera.


Täytetyt omenat (2:lle)
2 isoa omenaa
2 levyä lehtitaikinaa
intiaanisokeria tmv
munakeltuainen
1 rkl vettä
vaaleaa balsamicoa (tietysti calvados sopii myös)
tomusokeria pinnalle
Kuori omenat. Poista siemenkota, mutta pidä pohja ehjänä.
Kauli taikinalevyjä hieman. Leikkaa sentin levyisiä suikaleita. Kiedo ne omenoiden ympärille. Aseta omena pieniin voideltuihin uunivuokiin. Penslaa taikinoidut omenat munavesiseoksella.
Täytä omenat intiaanisokerilla ja kaada lopuksi sisään vaaleaa balsamicoa.
Paista uunin 200-asteessa noin 15 minuuttia. Ripottele uunista oton jälkeen pinnalle tomusokeria.
Ohje on helppo toteuttaa isommalle porukalle, lisäämällä suhteessa ainesmääriä.
Balsamico sopi mielestäni hyvin.

2 kommenttia:

  1. Nuo omenat houkuttaa..!
    Varmaan herkkujälkkäri..

    VastaaPoista
  2. Anna,
    Olivat hyviä, pakasteen lehtitaikina inspiroi tekemään näitä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.