lauantai 2. huhtikuuta 2011

Karpalo-toffeekakku

Tämä toffeekakku lienee parhaimpia mitä olen koskaan syönyt. Löysin ohjeen Ihanat tomaatit-blogista. Siellä kakku oli kiiwi-toffeekakku. Koska arvelin,että toffee on aika makeaa, valitsin täytteeseen karpalot. En unohtanut kiiwejäkään, käytin niitä pintakoristeina. Karpalot sopivat ja kyllä kiiwitkin sopii, makuasia.
Ensimmäinen kerta tämän kakun tekemisessä oli hieman opettelua. En uskaltanut poistaa irtopohjavuuan pohjaa, ettei kakun pohja murru. Toisekseen harmitti, kun en käyttänyt silikonivuokaani, teflonvuoka imaisi kakun reunat aika tiivisti omakseen, joten ihan tasaista jälkeä ei syntynyt. Maku ratkaisee, kuten sanotaan.
Nyt vain kauppaan ostamaan kondensoitua maitoa, siitä se toffee keittämällä syntyy ja kakun teko alkaa.

Karpalo-toffeekakku
300 g diggestiivikeksejä
100 g voita sulatettuna/ margariinikin käy
400 g (1 prk) kondensoitua maitoa
220 g (1 ps) karpaloita pakaste/tai omia pakasteesta
2 kpl kiiwiä
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
Irrota maitotölkin etiketit. Keitä peltitölkkiä kiehuvassa vedessä kattilassa 2 tuntia. Jos tarvis lisää vettä, laitoin vettä sen verran, että kyljellään oleva tölkki peittyi eikä tarvinnut lisätä.
Murenna keksit tehosekoittajassa tai kaulimella. Sulata voi ja sekoita se keksimurusteeseen. Pingota irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi. Painele keksiseos pohjalle ja myös reunoille  pari senttiä. Nosta vuoka jääkaappiin.
Kun tölkki on kiehunut, nosta se kattilasta ja avaa varovasti. Käytä patakinnasta. Kaada ja levitä toffee  kakkupohjalle. Anna jäähtyä jääkaapisssa.  Vaahdota kerma, johon olet lisännyt vaniljasokeria. Levitä karpalot pohjalle toffeen päälle. Levitä kermavaahto kakulle haluamallasi tavalla. Pursottelin vaahtoa reunoille ja osan levitin keskelle. Nyt käytin viipaloitua kiiwiä koristelemiseen ja myös loput karpaloista.

4 kommenttia:

  1. Kiinnostava ohje ja kauniisti kuvattu. Nyt on kuitenkin kiireesti mentävä eteenpäin, vielä on viljattomia viikkoja edessä.

    VastaaPoista
  2. Unelma,
    Näitä leivon myös aika harvoin, vaikka hyvää onkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.