keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Kakkupohja ja riisipuuroa Ja tunnustus

Nyt on tänä iltana ollut tätä. Tein täytekakkupohjan, kakusta tulee suklainen, joten pohjakin on hieman sitä. Kakun paistamisen jälkeen työnsin uuniin riisipuuron kypsymään, joten  sitä sitten syötiin oikein hyvällä ruokahalulla.

Heleija lähetti minulle kuvan kertoman tunnustuksen. Kiitos, olen oikein iloinen tästä ja vielä iloisemmaksi tulin, kun luin  Heleijan  arvion blogistani. Hyvää, kivaa, inspiroivaa. Saa kaiken kokkaamisen tuntumaan niin helpolta.   Tunnustuksen myötä seuraa  viisi kysymystä, joihin vastaan näin.

Milloin aloitit blogisi ?
Tämän Kotona-blogin aloitin  9.6.2008.  Minulla on  myös Arleenan Sanomat-blogi, josta erotin ruoka-aiheet tähän omaksi blogiksi.
Mitä kirjoitat blogissa, mitä kaikkea se käsittelee ?
Tämä blogi on ruokablogi eli kerron päivittäin mitä olen keittiössä kokkaillut. Kun taas edellä mainittu Arleenan Sanomat käsittelee lähes kaikkea muuta, mutta ei ruokaa. Aloitin myös Turhan tarpeellista-blogin, mutta sitä en ole ehtinyt päivittää pitkään aikaan.
Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin ?
Mietin pitkään. Luulisin, että se mitä keittiössäni teen on kotoisen tavallista ja selkeän helppoa toteutettavaksi. Jos jotain raaka-ainetta ei löydy omista kaapeista, sen voi hyvin korvata jollain muulla. Ohjeita on helppo inspiroida. Mitään erikoista ja vaikean hienoa en tee. Niitä menen syömään gurmee-ravintoloihin.
Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen ?
Halusin koota oman keittokirjani päiväkirjaksi kaikesta siitä mitä keittiössäni kokkaan.
Mitä haluaisit muuttaa blogissasi ?
Ensiksi haluaisin löytää hyvän kuvan otsikkoon. Toiseksi voisin lisätä ruokakuvia ja -viestejä sivupalkkiin.

Lopuksi pitäisi jakaa tämä tunnustus vähintään neljälle. Katson tuolla alhaalla lukijakuvia, niitä on 35. Olisin iloinen, jos joku tai jotkut teistä ottaisivat tämän tunnustuksen vastaan ja linkittäisivät siitä blogiini. Kiitos jo etukäteen.

Vielä tämän päivän ruokaohjeet.

Suklainen täytekakkupohja
4 kananmunaa ja 1 1/2 dl sokeria vatkataan vaaleaksi vaahdoksi.
1 1/2 dl vehnäjauhoja, 3 rkl kaakaojauhetta, 1 tl leivinjauhetta sekoitetaan keskenään. Siivilöidään munavaahtoon ja sekoitetaan kevyesti. Seos kaadetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan 175-asteessa noin 30 minuuttia. Ja kakun tekeminen jatkuu huomenna.
Uuniriisipuuro 
9 dl rasvatonta maitoa, 1 dl kermaa,  1 1/2 dl puuroriisiä, vajaa tl suolaa. Voitele uunivuoka ja kaada kaikki aineet vuokaan sekoittaen . Kypsennä 175-asteessa noin 1,5  tuntia.

2 kommenttia:

  1. Vesikielellä taas täällä selaillaan sun ruokavinkkejä....:D

    Areleena, ihanaa ja rauhallista pääsiäisen aikaa sinulle.

    VastaaPoista
  2. Tuija,
    Pääsiäissiivouksien keskeltä piipahdin tänne.
    No modeemiyhteys ei toiminut, ajattelin jo että onpas rauhallinen pääsiäinen, kun yhteys on katkennut. Mutta kas kummaa, kun vedin johdot vähäksi aikaa seinästä, niin jopas toimii.

    Samaa sinulle rentouttavaa pääsiäistä suklaan ja muiden herkkujen parissa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.