lauantai 17. heinäkuuta 2010

Syvämureutettu naudan ulkofilepihvi

Tänään menin pitkästä aikaa isoon markettiin ostoksille. Vihannesosastolta suunnistin lihatiskiä kohti, mutta sitä ei ollut enää. Jäljellä olivat vielä katossa roikkuvat kala- ja lihakyltit, mutta  tiskin tilalla oli maitotuotteiden hyllykkö. Katselin valmispakattujen tuotteiden valikoimaa hyllyissä. Olin ajatellut ostaa entrecoteeta, eihän sitä ollut.  Otin käteeni hyllyn viimeisen ns maustamattoman paketin naudan ulkofileepihvejä. Tuote oli nimetty Syvämureutettu naudan ulkofileepihvi. Mitä tämä tarkoittaa, tuoteseloste kertoo: suomalainen naudanliha 85%, vesi, happamuudensäätöaineet (E325 ja E326), maltodekstriini (maissi), suola, glukoosi, stabilointiaineet (E415, E450, E451). Suolapitoisuus 0,4%. Syvämureutetun tarinaa ei kerrottu, mitähän pihville oli tehty.
Rasvaa näytti olevan 3,2 g, tyydyttyneitä rasvahappoja 1,3g,  proteiinia 18 g, hiilihydraatteja  0,6g, sokereita 0,2g ja ravintokuituja 0 g.  Valmistaja Saarioinen Oy.
Valmistin pihvit pakkauksen ohjeen mukaan. Kohtuullisia niistä tuli, ehkä hieman kuivia. Kastike oli hyvä lisuke pihveille. Noiden lukuisten E-merkintöjen takia en usko, että ostan toista kertaa.

Naudanulkofileepihvi kermaisella kastikkeella

Ota pihvit huoneenlämpöön  tunti ennen paistamista. Laita kuumalle paksupohjaiselle paistinpannulle voita ja rypsiöljyä. Laita pihvit pannulle, kun rasva on kauniin ruskeaa. Älä täytä pannua liian täyteen, ettei se jäähdy..
Paista pihvit haluttuun kypsyysasteeseen : puolikypsä 3 min. ja kypsä 4-5 min.kummaltakin puolelta. Kun lihasneste pisaroi pintaan, käännä pihvi ja kun sama pisarointi toistuu toiseltakin puolelta, niin pihvi on puolikypsä. Mausta pihvit lopuksi suolalla ja pippurilla. Huomioi, että pihvit on jo valmiiksi miedosti suolattu

Näin toimin, ohje on Saarioisten. Sekoitin pihveille salaatin, johon suikaloin reippaasti kesäsipulia, se sopii pihveille hyvin. Kypsensin mukaan myös perunaa ja porkkanasuikaleita.
Aterian jälkiruoka on vain yksinkertaisesti viipaloituja suomalaisia mansikoita ja banaanijogurttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.