torstai 1. heinäkuuta 2010

Juustotäytteiset broileripihvit ja riisipilahvi

Valmistin broileripihveille lisäkkeeksi riisi-porkkanpilahvia. Siitä on pitkä aika, kun olen pilahvia tehnyt ja se oli jo vaipunut unohduksiin. Nyt verestin muistiani ja kypsytin riisin pilahviksi. Broilerin ohutleikkeiden sisään kääräisin sinihomejuustoa. Sekin hieman erilainen tapa totusta.

Juustotäytteiset broilerit ja riisi-porkkanapilahvi 

4 kpl broilerin ohutleikettä naturel
paprikajauhetta
broilerimaustetta
suolaa
50 g sinihomejuustoa
rypsiöljyä
Kuivaa leikkeet talouspaprilla. Nuiji nyrkillä tasaisiksi. Mausta  ja lisää päälle viipaleena  sinihomejuusto. Taita fileet kaksinkerroin ja kiinnitä coktailtikulla päät yhteen. Ruskista fileet molemmin puolin kuumalla pannulla  nopeasti rypsiöljyssä. Kaada noin vajaa desi vettä pannulle. Sulje pannu  kannella ja anna fileiden kypsyä höyryssä kannen alla miedolla lämmöllä n 20 minuuttia.

Riisi-porkkanapilahvi
2 dl  täysjyväriisiä

1 sipuli
rypsiöljyä
5 dl vettä
1 kanaliemifondikuutio
1 tl suolaa
2 porkkanaa
Huuhtele riisi. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulisilppu rypsiöljyssä. Lisää sekaan riisit ja kuullota hetki. Kaada joukkoon kanaliemi ja lisää ripaus suolaa. Kuori porkkanat ja kuutioi ne. Lisää kuutiot kiehuvaan riisiseokseen. Anna pilahvin kypsyä kannen alla noin puoli tuntia, tai kunnes neste on imeytynyt riisiin.
Tarjosin lisukkeeksi vielä salaattia, johon lisäsin myöskin sinihomejuustoa.

1 kommentti:

  1. Kiitokset reseptistä! Riisi-porkkanapilahvi toimi oikein hyvin Armenialaisen kanan kanssa. Tykkäsin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.